Cadillac 1.700 ίππων έχει το τούρμπο πίσω! (+video)

Τα αμερικανικά αυτοκίνητα φημίζονται για την άνεση που «σηκώνουν» άλογα. Και για την αγάπη τους στους κομπρέσορες. Η Cadillac CTS-V, ειδικά στην έκδοση Wagon, είναι από τα ταχύτερα και πιο «μπρουτάλ» estates που κυκλοφορούν.

Με μηχανικά υπερσυμπιεζόμενο 6.2 V8, απόδοσης 564 ίππων στις 6.100 σ.α.λ. και 747 Nm στις 3.800 σ.α.λ., η 2η γενιά της κορυφαίας CTS ήταν από τα τελευταία παραδοσιακά muscle cars, με 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο. Έμεινε στην παραγωγή από το 2011 μέχρι το 2014 και αγαπήθηκε για τον συνδυασμό επιδόσεων-πρακτικότητας, αλλά και τις προοπτικές βελτίωσης. Με λίγες επεμβάσεις, φτάνει άνετα στα 650-700 άλογα. Με αρκετές παραπάνω, όπως η προσθήκη τούρμπο, ξεπερνάει τα 1.000! Η λευκή με το μπουρί στον πίσω προφυλακτήρα, είναι μία τέτοια.

Δείτε επίσης: GT-R και Supra 1.000+ ίππων στην autobahn (+video)

Η προσθήκη τούρμπο δεν αναίρεσε τη χρήση του κομπρέσορα, ωστόσο ο τεράστιος «σαλίγκαρος» δεν χωρούσε κάτω από το καπό. Οπότε τοποθετήθηκε απευθείας στην πηγή, ήτοι την εξάτμιση! Αρχικά η απόδοση ήταν στα 1.200 άλογα, όμως ο μηχανικός υπερσυμπιεστής περιόριζε την πίεση του τούρμπο. Κατόπιν αφαίρεσης, ο υπερσυμπιεστής καυσαερίων «ξαμολύθηκε», στέλνοντας την απόδοση σε άγνωστα επίπεδα. Τα 1.700 άλογα που αναφέρονται, προέκυψαν από δυναμομέτρηση στην οποία τα ράουλα μέτραγαν μέχρι αυτό το νούμερο. Κοινώς, η CTS-V τερμάτισε το δυναμόμετρο! Κάτι που σημαίνει ότι μπορεί να αποδίδει ακόμα περισσότερους ίππους (λογικά γύρω στις 2.000).

Δείτε ακόμα: «Σανίδα» με BMW M3 E46 Turbo 980HP (+video)

Το αυτοκίνητο είναι στημένο για αγώνες dragster, διαθέτοντας ειδικά ελαστικά, roll cage και αλεξίπτωτο. Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη, είναι η πρώτη CTS-V Wagon που ξεπερνά τα 200 μίλια/ώρα (322 χλμ./ώρα) και μπορεί να ξεπεράσει τα 330 χλμ./ώρα με διαφορετική κλιμάκωση στο κιβώτιο.

Δείτε επίσης: Η κόντρα των supersedan στα 300 χλμ./ώρα (+video)

Get it on Google Play Download on the App Store