«Εγκεφαλική» τόνωση για το βασικό Hyundai Tucson

Το Hyundai Tucson αποτελεί τον αδιαμφισβήτητο εμπορικό ηγέτη της κατηγορίας επί ευρωπαϊκού εδάφους, αφού αποτελεί το SUV με τις περισσότερες πωλήσεις στη Γηραιά Ήπειρο. Επιτυχία που βασίζεται στο συνδυασμό εμφάνισης, τεχνολογίας, επιδόσεων, ποιότητας και ευρύτητα γκάμας. Η βάση απαρτίζεται από το 1.6 T-GDI των 150 ίππων, που διατηρεί τη μερίδα του λέοντος στα λογιστικά κιτάπια, ωστόσο υπάρχουν λύσεις για όσους θέλουν να ανέβουν «σκαλοπάτι» μετά την αγορά του.

Ο τετρακύλινδρος ήπια υβριδικός (με σύστημα 48 Volt) υπερτροφοδοτούμενος των 1.598 κ.εκ. διατίθεται και σε έκδοση 180 ίππων, όντας πρακτικά ίδιος με τον 150άρη και έχοντας μοναδική αλλαγή τη διαφορετική χαρτογράφηση της ECU. Για όσους έχουν ήδη αποκτήσει το Tucson με τα 150 άλογα, αλλά θέλουν το γκάζι της ανώτερης έκδοσης, υπάρχει η πρόταση της DTE Systems. Η γερμανική φίρμα ειδικεύεται στον επαναπρογραμματισμό εγκεφάλων και την εξέλιξη πακέτων ηλεκτρονικής αναβάθμισης, παρουσιάζοντας πρώτη μια βελτιωμένη οπτική για το κορεατικό SUV.

Η μονάδα PowerControl X τοποθετείται δίχως περιττές ενέργειες και ίχνος μετατροπών σε κινητήρα ή περιφερειακά, ανεβάζοντας άκοπα την ισχύ κατά 37 ίππους και 50 Nm. Η απόδοση του Tucson 1.6 T-GDI 40V Hybrid 150hp ανεβαίνει στους 187 ίππους και τα 300 Nm, ξεπερνώντας το 180άρι κατά 7 άλογα και 35 Nm ροπής. Οι Γερμανοί υπόσχονται σημαντική βελτίωση στις επιδόσεις, ιδίως εν κινήσει, αναφέροντας 0,7 δλ. ταχύτερο χρόνο για τη ρεπρίζ 50-100 χλμ./ώρα με 4η. Παράλληλα, τονίζουν την τόνωση στην ελαστικότητα και την παρουσία δύναμης στις χαμηλές σ.α.λ., που αναβαθμίζουν τα δυναμικά χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου εξασφαλίζοντας καλύτερες εξόδους από τις στροφές.

Ο οδηγός, μάλιστα, έχει τη δυνατότητα να απενεργοποιεί το PowerControl X και να επιστρέφει στις εργοστασιακές ρυθμίσεις (για καλύτερη κατανάλωση, ας πούμε) μέσω εφαρμογής smartphone! Από τη στιγμή που ο κινητήρας είναι κοινός με του νέου Sportage, η DTE Systems δηλώνει πως το PowerControl X είναι πλέον διαθέσιμο και για το SUV της Kia, στην έκδοση των 150 ίππων. Σε αμφότερες περιπτώσεις συνοδεύεται από εγγύηση 3 ετών ή 100.000 χλμ.

Get it on Google Play Download on the App Store