Εκρηκτική Lancia Delta Integrale 700 ίππων (+video)

Η Integrale θεμελίωσε το όνομα της Lancia στο πάνθεον των αγώνων ράλλυ, όμως ο κλάδος της βελτίωσης φρόντισε να κάνει το ίδιο στους αγώνες dragster και τις αναβάσεις.

Δείτε ακόμα: Ανάσταση! Η Lancia Delta Integrale επιστρέφει

Όσοι ασχολούνται με τα εντός συνόρων τεκταινόμενα, θα θυμούνται την Delta της Ace Motorsport και του Γρηγόρη Δημητριάδη, που άφησε εποχή στο ελληνικό πρωτάθλημα dragster. Στο εξωτερικό συνδυάζουν τις επιδόσεις στην ευθεία με τα πλευρικά G, δημιουργώντας «τέρατα» που προσεγγίζουν τα 1.000 άλογα και κατεβαίνουν σε παρανοϊκές διοργανώσεις αναβάσεων. Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι η εν λόγω Integrale, του Felix Pailer. Συμμετέχει ανελλιπώς στο γερμανικό και ευρωπαϊκό πρωτάθλημα αναβάσεων, μαγνητίζοντας τα βλέμματα και τα αυτιά όλων σε κάθε πέρασμα.

Διαβάστε επίσης: Η Lancia Delta Integrale του Σταύρου Νιάρχου!

Το πρώτο σκέλος, ανήκει στην «τουμπανιασμένη» εμφάνιση απόρροια των θεόρατων φτερών και της πλαϊνά τοποθετημένης εξάτμισης. Την ηχητική απόλαυση αναλαμβάνουν τόσο η εξάτμιση, όσο γενικότερα στον 2λιτρο Fiat Twin Cam 831E5.000. H απόδοση του έχει φτάσει στα 700 άλογα, από 215 της εργοστασιακής μορφής, ενώ δεν αποκλείεται να έχει υπερκυβιστεί στα 2.1 λίτρα (προσφιλής τακτική «βαρβάτης» αναβάθμισης του εν λόγω μοτέρ). Το μόνο σίγουρο είναι το σοκ και δέος που προκαλεί, κάθε φορά που η διαδρομή του δεξιού πεντάλ εξαντλείται και επανέρχεται.

https://www.facebook.com/rallyemag/videos/744927899337065/?t=4

Απολαύστε τη με το εμπρός μέρος και την αεροτομή στη θέση τους

Get it on Google Play Download on the App Store