Εκθαμβωτική η πιο JDM Ferrari F40 στον κόσμο!

Η Ferrari F40 αποτελεί ούτως ή άλλως πόλο έλξης, οπότε πανεύκολα φανταζόμαστε τι πανικό επικρατεί όταν εμφανίζεται μια «ξεχειλωμένη» και με τη σημαία της Ιαπωνίας στις πόρτες. Η μοναδική αυτή Ιταλογιαπωνέζα προέρχεται από τη Liberty Walk και έκανε το ντεμπούτο της στο Σαλόνι του Τόκιο φέτος, έχοντας ξεκινήσει να εξελίσσεται από πέρσι.

Το ιδιαίτερο αυτό project αποπνέει την αύρα της αγωνιστικής LM, σε συνδυασμό με τη βελτιωτική κουλτούρα που πρεσβεύει ο Ιάπωνας tuner. Η ρυθμιζόμενη αεροτομή, οι προβολείς και το splitter προέρχονται από την LM, συνδυαζόμενα με μια σειρά από ενισχύσεις σε αεροδυναμικά βοηθήματα και αμάξωμα. Τα φουσκωμένα φτερά που δεσπόζουν πίσω δεν είναι απλά προσθήκες στα υπάρχοντα, αλλά πρόκειται για ολοκαίνουργια ιδιοκατασκευή που χρειάστηκαν πατέντες στο πλαίσιο για να προσαρμοστούν. Οι τεχνίτες της Liberty Walk χρειάστηκε να προβούν σε «κόψε-ράψε» στο σασί και να συγκολλήσουν τα νέα πάνελ σε αυτό, προκειμένου να διασφαλιστεί όσο το δυνατόν πιο εργοστασιακή εφαρμογή στην οπτική και πρακτική εκτέλεση.

Οι 19άρες μονομπούλωνες ζάντες, τα σλικ ελαστικά, ο θεόρατος διαχύτης και το εσωτερικό πηγάζουν κατευθείαν από τους αγώνες, ενώ το στήσιμο αναλαμβάνει ολοκληρωμένο κιτ αερανάρτησης. Ισχύς δεν ανακοινώνεται, αλλά δεν υπάρχει περίπτωση ο 2.9 V8 twinturbo να παραμένει στα εργοστασιακά επίπεδα, ήτοι 478 ίππους στις 7.000 σ.α.λ. και 577 Nm στις 4.000 σ.α.λ. Πιο πιθανό φαντάζει να βρίσκεται στα 700 άλογα στις 8.100 σ.α.λ. της F40 Competizione, αν και επίσημα δεν έχουμε κάποιον αριθμό (ο Tipo F120A, πάντως, έχει φτάσει μέχρι τα 1.000 άλογα). Το ίδιο ισχύει για την τιμή, όμως προφανέστατα κάτω από εκατομμύριο δεν τίθεται ούτε για αστείο.

Get it on Google Play Download on the App Store