Ford F-150 750 ίππων προκαλεί νέφος (+video)

Ως γνωστόν, οι Αμερικανοί λατρεύουν τα αγροτικά αυτοκίνητα. Ακόμα πιο γνωστή είναι η έφεσή τους στο να τα βελτιώνουν, προσφέροντας άφθονο «ψωμί» σε βελτιωτές, όπως ο John Hennessey. Και ο Τεξανός γητευτής των αλόγων, δεν αφήνει το κοινό του παραπονεμένο. Ας δούμε αυτό το Ford F-150 των 750 ίππων.

Δείτε ακόμα: Έρχεται στην Ευρώπη το RAM TRX των 702 ίππων

Ξεκίνησε ως ατμοσφαιρικό 5.0 V8 385 ίππων και 524 Nm ροπής, για να πέσει στα χέρια του Hennessey. Έναν κομπρέσορα 2.9 λίτρων, μια ολόσωμη εξάτμιση, ένα intercooler και μια μπεκιέρα υψηλής παροχής, αλλά και μια αναβάθμιση της ECU μετά, η απόδοση έφτασε τους 750 ίππους και τα 879 Nm ροπής. Για την ακρίβεια, το δυναμόμετρο έχει δείξει 757 ίππους στο στρόφαλο και 570 στους τροχούς. Οι οποίοι, εν προκειμένω, είναι μόνο οι πίσω (το F-150 διατίθεται τόσο ως πισωκίνητο, όσο και με τετρακίνηση).

Διαβάστε επίσης: Ποιο είναι το ισχυρότερο αγροτικό στην Ελλάδα;

Το συγκεκριμένο, δε, φέρει το Sport Kit Upgrade. Κάτι που μεταφράζεται σε χαμηλότερη και σφιχτότερη ανάρτηση, ζάντες 20 ιντσών, τρυπητοί δίσκοι της Brembo, παχύτερες αντιστρεπτικές και εμφανισιακά -πέρα από τη μικρότερη απόσταση από το έδαφος- επωφελείται από το εμπρός splitter. Υπάρχει και Off Road Upgrade, με αμιγώς χωμάτινα ελαστικά, κιτ ανύψωσης 15,2 εκατοστών και νέους προφυλακτήρες. Το πακέτο HPE750 προσφέρεται με εγγύηση 3 ετών ή 36.000 μιλίων (57.936 χλμ.), όποιο έρθει πρώτο.

Δείτε ακόμα: Ισοπεδωτής Toyota Land Cruiser 550 ίππων (+video)

Το αυτοκίνητο προφανώς και λατρεύει να κάνει donuts και πλαγιολισθήσεις (πισωκίνητο 750 ίππων, αλίμονο), αλλά όπως βλέπουμε στο video, δεν κωλώνει να μπει σε πίστα – ακόμα και υπό έντονα βροχερές συνθήκες. Αλλά η αλήθεια είναι πως η χάρη του, κρύβεται στη δημιουργία νέφους από τα πίσω λάστιχα.

Διαβάστε επίσης: Πόσο κάνει το ολοκαίνουργιο Ford F-150;

Get it on Google Play Download on the App Store