Ισοπεδωτής Toyota Land Cruiser 550 ίππων (+video)

Το αυτοκίνητο που βλέπουμε μπορεί να έχει τα σήματα, τη μάσκα και τα φωτιστικά σώματα της Lexus, όμως στην ουσία είναι Toyota Land Cruiser. Και πολύ βελτιωμένο μάλιστα.

Το LX570 είναι η ναυαρχίδα των SUV της Lexus, έχοντας κάτω από το καπό έναν 5.7 V8 383 ίππων και 546 Nm ροπής. Αν παραμερίσουμε την διαφορετική εμφάνιση και τα δέρματα στο εσωτερικό, έχουμε το Land Cruiser J200. Με κάποιες μικροαλλαγές στην ανάρτηση και την ηχομόνωση, αλλά στη συντριπτική του πλειοψηφία ως αυτοκίνητο, το LX570 είναι ένα «κοστουμάτο» Toyota. Ο εν λόγω κινητήρας «σηκώνει» αρκετά τη βελτίωση, έχοντας κυκλοφορήσει το 2014-2015 και σε κομπρεσοράτη εκδοχή 450 ίππων και 706 Nm, αποκλειστικά για τις αγορές της Μέσης Ανατολής.

Δείτε ακόμα: Πόσο κάνει το επετειακό Toyota Land Cruiser Heritage;

Πάνω σε αυτή «πάτησε» η Expedition Overland, για να δημιουργήσει το Lexus J201. Ένα και μοναδικό LX570, με πολεμική εμφάνιση και μηχανικά υπερσυμπιεζόμενο μοτέρ, που παράγει 550 ίππους και 745 Nm ροπής, χάρις σε έναν κομπρέσορα Magnusson TVS 1900. Φυσικά, αυτό που κερδίζει τις εντυπώσεις είναι η εμφάνιση του ιαπωνικού SUV.

Νέος προφυλακτήρας με εργάτη και μπάρα LED εμπρός, «αναπνευστήρα» στα αριστερά, ειδικά εξελιγμένα σκαλοπάτια στο πλάι, ενώ το πίσω μέρος έχει εξοπλιστεί με όλα τα απαραίτητα για off road περιηγήσεις (ρεζέρβα, σκάλα για πρόσβαση στη σχάρα οροφής, προφυλακτήρα α λα REO και μπιτόνια βενζίνης). Οι ζάντες Evo Corse DakarZero των 17 ιντσών είναι σχεδιασμένες με γνώμονα την αντοχή στα χτυπήματα εκτός δρόμου, τυλιγμένες σε εξίσου ειδικά ελαστικά General Grabber X3 διάστασης 285/70.

Διαβάστε επίσης: Γιατί πρέπει να καλύπτουμε την ρεζέρβα;

Πέρα από τον κομπρέσορα, στα μηχανικά μέρη συναντάμε ενισχυμένα διαφορικά και νέα ανάρτηση, που αυξάνει την απόσταση από το έδαφος κατά 122 χλστ. εμπρός και 104 χλστ. πίσω. Συνολικά, ο «αέρας» του αμαξώματος από τη γη ξεπερνάει τα 34 εκατοστά!

Το αυτοκίνητο θα συμμετάσχει στο Rebelle Rally, που εκτείνεται σε περισσότερες από 2.000 χλμ. σε Καλιφόρνια και Νεβάδα, με τις συμμετοχές να αφορούν αποκλειστικά γυναικεία πληρώματα (κάτι σαν women’s only Ντακάρ)!

Δείτε ακόμα: Το ιδανικό Land Cruiser για τους ελληνικούς δρόμους

Get it on Google Play Download on the App Store