Νέο Toyota Land Cruiser με ισχυρότερο ντίζελ

H Toyota ανανεώνει ξανά το σκληροτράχηλο και πολυτελές εκτός δρόμου μοντέλο της Land Cruiser, τρία χρόνια μετά το τελευταίο του «φρεσκάρισμα», το 2017. Τώρα οι αλλαγές περιλαμβάνουν πιο δυνατό και οικονομικό κινητήρα πετρελαίου, αναβαθμισμένη τεχνολογία και ασφάλεια, καθώς και νέα έκδοση.

Δείτε ακόμα: Σε πολύ χαμηλές τιμές το Toyota Yaris Cross

Εξωτερικά, το ανανεωμένο Toyota Land Cruiser στη νέα έκδοση Black Pack ξεχωρίζει από την σκουρόχρωμη νίκελ μάσκα και αντίστοιχη επένδυση στο πλαίσιο της πίσω πινακίδας, τα φιμέ φωτιστικά σώματα, τα μαύρα πλαίσια των εμπρός φώτων ομίχλης, τους μαύρους καθρέπτες, πλαίσια των παραθύρων και τις ράγες οροφής.

Στο εσωτερικό υπάρχουν νέα διακοσμητικά στην κεντρική κονσόλα και ένα αναβαθμισμένο σύστημα πολυμέσων με πιο γρήγορο λογισμικό. Επιπλέον, το ανανεωμένο Land Cruiser εξοπλίζεται με το δεύτερης γενιάς Toyota Safety Sense. Αυτό περιλαμβάνει ένα σύστημα αυτόνομης πέδησης με ανίχνευση πεζών τόσο κατά τη διάρκεια της νύχτας όσο και κατά τη διάρκεια της ημέρας, καθώς και Intelligent Adaptive Cruise Control.

Δείτε ακόμα: Η εξέλιξη από το Toyota Yaris T-Sport στο GR Yaris

Η πιο μεγάλη όμως αλλαγή εντοπίζεται κάτω από το εμπρός μακρύ καπό του. Ο ντίζελ 2.8 D-4D των 177 ίππων και 450 Nm ροπής του προ ανανέωσης μοντέλου, βελτιώθηκε και τώρα αποδίδει 27 περισσότερους ίππους και 50 Nm ροπής, φτάνοντας τους 204 ίππους στις 3.000-4.000 σ.α.λ. και 500 Nm ροπής στις 1.600-2.800 σ.α.λ. Σε συνδυασμό με το αυτόματο κιβώτιο των 6 ταχυτήτων, η μέγιστη ταχύτητα φτάνει τα 175 χλμ./ώρα και το 0-100 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται 3 δευτερόλεπτα πιο γρήγορα, σε 9,9 δευτερόλεπτα. Παράλληλα, η κατανάλωση μειώθηκε κατά 0,7 λτ./100 χλμ. στα 7,0 λτ./100 χλμ. και οι εκπομπές CO2 έπεσαν κατά 18 γρ./χλμ. στα 192 γρ./χλμ.

Get it on Google Play Download on the App Store