«Φωτιά στα κόκκινα» η BMW M5 Competition της AC Schnitzer

Η BMW M5 από την AC Schnitzer έχει ήδη παρουσιαστεί και κάνει ρεκόρ στο Nurburgring. Επίσης κυκλοφορούν αρκετές βελτιωμένες M5 ή και 5αρες ντίζελ που μπορούν να κοντράρουν Μ5. Όμως «πειραγμένη» Μ5 Competition -προς το παρόν- είναι μόνο μία! Και ανήκει στον επίσημο βελτιωτή της BMW.

Δείτε ακόμα: Σοκαριστική BMW M5 Touring 950 ίππων! (+video)

Το κόκκινο αυτοκίνητο που βλέπουμε στις φωτογραφίες βρίσκεται στο Άμπου Ντάμπι και η εκεί αντιπροσωπεία της BMW, υποστηρίζει πως είναι η πρώτη Μ5 Competittion βελτιωμένη από την AC Schnitzer. Αυτό σημαίνει πως συναντάμε πλήρες αεροδυναμικό πακέτο, με εμπρός splitter στον προφυλακτήρα, πλαϊνές ποδιές, πίσω διαχύτη και μια ευμεγέθη (και αρκετά παράταιρη) αεροτομή στην πόρτα του πορτμπαγκάζ με την ονομασία «Racing» (όλα κατασκευασμένα από ανθρακονήματα). Η χαμηλωμένη ανάρτηση, η μαύρη μάσκα και οι τροχοί των 21 ιντσών δεν θα μπορούσαν να λείπουν.

Διαβάστε επίσης: Μεταχειρισμένη BMW M5 ή καινούργια Μ3 στα ίδια λεφτά;

Το ίδιο ισχύει και για την τονωτική «ένεση» στον twinturbo V8 των 4.4 λίτρων, χάρις στην οποία η ισχύς φτάνει τα 700 άλογα και τα 850 Nm ροπής. Ενδεικτικά η εργοστασιακή Competition «αρκείται» σε 625 ίππους και 750 Nm ροπής. Εξίσου ενδεικτικά είναι και τα νούμερα επιδόσεων, τα οποία δεν ανακοινώνονται από τον γερμανικό βελτιωτικό οίκο. Όμως με 73 ίππους και 100 Nm παραπάνω, κατά πάσα πιθανότητα το δημιούργημα της AC Schnitzer να είναι πιο γρήγορο από τα 3,3 δλ. και τα 10,8 δλ για τα πρώτα 100 και 200 χλμ./ώρα αντίστοιχα, ενώ λογικά παρελθόν αποτελεί και ο ηλεκτρονικός περιοριστής τελικής των 280 χλμ./ώρα.

Get it on Google Play Download on the App Store