GR Yaris 400 ίππων «χάλασε» τα χρονόμετρα! (+video)

Το Toyota GR Yaris έχει κερδίσει τις καρδιές όλων. Συμπεριλαμβανομένων των βελτιωτών, με την αγάπη που του δείχνουν να είναι ισάξια -αν όχι μεγαλύτερη- με αυτή για τη Supra! Και η HKS έχει φτιάξει ίσως το πιο «φονικό» στον πλανήτη.

Διαβάστε επίσης: 24ώρη νίκη για το GR Yaris κόντρα σε θηρία (+video)

Ο πασίγνωστος Ιάπωνας tuner έχει χτίσει ένα GR Yaris γύρω από τα track days και την κατάρριψη ρεκόρ πίστας. Το αυτοκίνητο εξελίσσεται εδώ και αρκετούς μήνες, ευρισκόμενο τώρα στο τελευταίο στάδιο δοκιμών. Δοκιμαστής είναι ο Nobuteru Taniguchi, γνωστός μας από τις περιπέτειες ίσως της καλύτερης εκπομπής αυτοκινήτου στον κόσμο: του Best Motoring. Όπως βλέπουμε το αμάξωμα είναι αγνώριστο, με νέους προφυλακτήρες, φουσκώματα και ένα αεροδυναμικό πακέτο που αναλαμβάνει να «καρφώσει» στην άσφαλτο το κορυφαίο Yaris. Η ανάρτηση είναι αγωνιστική, όπως και τα ελαστικά Yokohama Advan A050 διαστάσεων 295/35/18.

Δείτε ακόμα: «Χάζεψε» το δυναμόμετρο το Toyota GR Yaris (+video)

Ο G16E-GTS είναι βελτιωμένος σε κάθε πτυχή, με την απόδοση μόνο τρικύλινδρο μοτέρ 1.618 κ.εκ. να μη θυμίζει. Το σύστημα τετρακίνησης GR-Four πλέον στέλνει πάνω από 400 ίππους και κοντά στα 600 Nm στους τέσσερις τροχούς, πάντα μέσω του 6τάχυτου χειροκίνητου κιβωτίου, με τις ανάλογες ενισχύσεις στη μετάδοση. Μπόνους πόντους πώρωσης τα σκασίματα του anti-lag. Οι μηχανικοί της HKS έδωσαν έμφαση στην απώλεια βάρους, κατεβάζοντας την ένδειξη της ζυγαριάς κοντά στον 1 τόνο  – περίπου 300 κιλά λιγότερο δηλαδή σε σχέση με το εργοστασιακό GR Yaris (1.280 κιλά). Μάλιστα θα συνεχίσουν τη «λιποαναρρόφηση», με απώτερο σκοπό ένα ολικό βάρος στα 950 κιλά!

Δείτε ακόμα: Πισωκίνητο Toyota GR Yaris 1.000HP με μοτέρ Supra!

Παρότι το αυτοκίνητο ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί, στα χέρια του Taniguchi καταφέρνει να γυρνά την διαβόητη πίστα της Tsukuba σε λιγότερο από 1 λεπτό! Το «πυροβόλο» της HKS γράφει με περισσή ευκολία χρόνους στα 59 δλ., δείχνοντας πως μπορεί να κατεβάσει το γυρολόγιο ακόμα περισσότερο!

Get it on Google Play Download on the App Store