«Χάζεψε» το δυναμόμετρο το Toyota GR Yaris (+video)

Η Toyota έχει χτυπήσει «φλέβα» όχι μόνο χρυσού, αλλά κάθε πολύτιμου μετάλλου που μπορεί να σκεφτεί κανείς με το GR Yaris. Είτε το δούμε συναισθηματικά, είτε εμπορικά, είτε ακόμα ακόμα ιστορικά, το ιαπωνικό hot hatch πρωταγωνιστεί. Κάτι που ισχύει και για το δυναμόμετρο.

Δείτε επίσης: Πόσα άλογα βγάζει το Mitsubishi Evo X; (+video)

Το αυτοκίνητο που αναστήλωσε την κατηγορία των rally replicas και έχει φτάσει να χαρακτηρίζεται από κάποιους –αρκετά ιερόσυλα, είναι η αλήθεια- ως «Evo VI Tommi Makinen της εποχής μας», είναι επίσης ταχύτατο (0-100 σε 5,3 δλ. έχει μετρηθεί), μιμείται το Yaris WRC σε στροφιλίκι και μπορεί να ντριφτάρει με απίστευτη χάρη σε πίστα. Ο συνδυασμός του τρικύλινδρου 1.6 τούρμπο των 261 ίππων και 360 Nm, με το 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο, το εξελιγμένο σύστημα τετρακίνησης GR-FOUR και το ζυγισμένο πλαίσιο, έχουν δημιουργήσει ένα από τα πιο ιντριγκαδόρικα αυτοκίνητα των τελευταίων 20 ετών.

Δείτε ακόμα: Πόσα άλογα βγάζει στο δυναμόμετρο το Type R; (+video)

Μάλιστα, ο κινητήρας που χρειάστηκε το «θαύμα» του Koenigsegg Gemera για να χάσει το στέμμα του ισχυρότερου τρικύλινδρου όλων των εποχών, αποδίδει ακόμα παραπάνω στην ιαπωνική έκδοση (272 άλογα). Αν και, από ό,τι έδειξε η δυναμομέτρηση του διεθνούς GR Yaris, μάλλον το JDM θα πλησιάζει τα 300! Αντί 262 ίππων, το πόρισμα από τα ράουλα έδειξε 278,1 ίππους στο στρόφαλο! Σχεδόν 280 άλογα δηλαδή, από 1.600άρι μοτέρ! Και εντελώς εργοστασιακό, μάλιστα. Πού να μπει ένα πρώτο 1ο στάδιο…

Get it on Google Play Download on the App Store