«Γαζώνει» στο 0-100 το Toyota GR Yaris (+video)

Οι ειδήσεις και τα video από το πιο «καυτό» Toyota –Supra συμπεριλαμβανομένης- δεν σταματούν, σκορπώντας κύματα ενθουσιασμού στους απανταχού «βενζινοαίματους». Αυτό του carwow, εκτός εκτεταμένου review, περιλαμβάνει το φλέγον ζήτημα της επιτάχυνσης του GR Yaris.

Διαβάστε επίσης: 24ώρη νίκη για το GR Yaris κόντρα σε θηρία (+video)

Το αυτοκίνητο που αναβιώνει το πνεύμα της Celica GT-Four, αλλά και όλων των rally replicas, θέλει -σύμφωνα με τους Ιάπωνες- λιγότερα από 5,5 δλ. για να επιταχύνει στα 100 χλμ./ώρα από στάση. Νούμερο εντυπωσιακό, αν σκεφτεί κανείς πως μιλάμε για 1.600άρι τρικύλινδρο τούρμπο μοτέρ 261 ίππων και 360 Nm, με παραδοσιακό χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων. Δεν υπάρχουν διπλοί συμπλέκτες, αστραπιαίες αλλαγές και 7-8 σχέσεις. Εδώ μιλάει η ικανότητα του οδηγού, το χαμηλό βάρος των 1.280 κιλών και το σοφιστικέ σύστημα τετρακίνησης GR-FOUR.

Δείτε ακόμα: Το Toyota GR Yaris καπνίζει και δεν ισιώνει!

Στα χέρια του Matt Watson, το ιαπωνικό hot hatch χρειάστηκε μόλις 5,31 δλ. για να επιταχύνει στα 96 χλμ./ώρα από στάση (0-60 μίλια/ώρα), οπότε τα 100 χλμ./ώρα έρχονται ελάχιστα δέκατα αργότερα (5,37, το πολύ 5,4 δλ.). Μάλιστα, το GR Yaris θα μπορούσε να κάνει ακόμα πιο εντυπωσιακό χρόνο, αν η 2α του ήταν ένα «τσικ» μακρύτερη, ώστε να μην χρειάζεται αλλαγή σε 3η. Ακόμα κι έτσι, πάντως, πρόκειται για χρόνο που ρίχνει σχεδόν μισό δλ. στα Honda Civic Type R και Renault Megane R.S. Trophy (αμφότερα στα 5,7 δλ.). Βέβαια είναι μπροστοκίνητα, αλλά και κατά 60-40 άλογα ισχυρότερα αντίστοιχα. Δείτε το από το 5.59 του video.

Διαβάστε επίσης: Έρχεται το ακραίο Toyota GR Yaris GRMN

Get it on Google Play Download on the App Store