Το GR Yaris σε ρυθμούς WRC με το αγωνιστικό (+video)

Έχουμε γράψει πολλές φορές για τον συσχετισμό του GR Yaris με το αγωνιστικό του WRC. Τώρα η Toyota μας δείχνει τα δυο αυτοκίνητα στο ίδιο μέρος, σε ένα video που «μυρίζει» ειδική διαδρομή, ζεστή άσφαλτο και καμένο λάστιχο.

Δείτε ακόμα: Η Gazoo Racing «οπλίζει» κι άλλο το GR Yaris (+video)

Οι ομοιότητες των δυο μοντέλων περιορίζονται στην χωρητικότητα και φιλοσοφία του μοτέρ, την παρουσία ηλεκτρονικά ελεγχόμενων συστημάτων τετρακίνησης και τον αριθμό των σχέσεων στα κιβώτια ταχυτήτων. Ο 1.600άρης τούρμπο του GR Yaris είναι τρικύλινδρος και αποδίδει 261 ίππους (272 το JDM), μαζί με 360 Nm ροπής, και συνδυάζεται με 6άρι χειροκίνητο. Το Yaris WRC είναι επίσης 1.6 λίτρων, αλλά τετρακύλινδρο, αποδίδοντας 320-380 ίππους (ανάλογα τον αγώνα) και κοντά στα 600 Nm. Το κιβώτιο είναι 6άρι ημιαυτόματο και συνδυάζεται με 3 ενεργά διαφορικά.

Διαβάστε επίσης: Τι κοινό έχει το Toyota GR Yaris με το Lexus LFA;

Από πλευράς επιδόσεων, προφανώς δεν τίθεται σύγκριση. Το αυτοκίνητο που μπορείτε να παραγγείλετε από την πλησιέστερη αντιπροσωπεία της Toyota, επιταχύνει στα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε λιγότερο από 5,5 δλ. και περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 230 χλμ./ώρα. Αυτό που κατέκτησε το νταμπλ (Οδηγών και Κατασκευαστών) στην περσινή σεζόν του WRC, με ασφάλτινο setup, θέλει κοντά στα 2,5 δλ. για το 0-100 χλμ./ώρα και ξεπερνάει τα 200 χλμ./ώρα (εννοείται οι αριθμοί ποικίλουν ανάλογα την κλιμάκωση του κιβωτίου και τις ρυθμίσεις στο αεροδυναμικό πακέτο). Από πλευράς γωνιών και συγκινήσεων, πάντως, το GR Yaris μια χαρά μιμείται το WRC.

Δείτε ακόμα: Πισωκίνητο Toyota GR Yaris 1.000HP με μοτέρ Supra!

Get it on Google Play Download on the App Store