Η Gazoo Racing «οπλίζει» κι άλλο το GR Yaris (+video)

Το Toyota GR Yaris κυκλοφορεί, «οπλοφορεί», ήρθε στην Ελλάδα και γίνεται ακόμα πιο επιθετικό, έπειτα από τις παρεμβάσεις της Gazoo Racing.

Οι άνθρωποι που έφεραν τα πρωταθλήματα Οδηγών και Κατασκευαστών στο WRC με το Yaris, είναι υπεύθυνοι για την εξέλιξη των γρήγορων Toyota. Η Supra και το GR Yaris είναι τα πρώτα δείγματα, με τα GR Corolla και Hilux που περιμένουμε να αποτελούν το επόμενο στάδιο. Όπως σε όλα τα μοντέλα, έτσι και για το κορυφαίο Yaris οι Ιάπωνες προσφέρουν έξτρα επιλογές, που αναβαθμίζουν την εμφάνιση και το στήσιμο του αυτοκινήτου. Το νέο splitter εμπρός μειώνει την απόσταση του εμπρός μέρους από το έδαφος κατά 12 χλστ., βελτιώνοντας τη ροή του αέρα και αυξάνοντας την κάθετη δύναμη (και μετατρέποντας τον προφυλακτήρα σε «βούτηρο στο ψωμί» για σαμάρια και λακκούβες).

Δείτε ακόμα: Τι κοινό έχει το Toyota GR Yaris με το Lexus LFA;

Οι πλαϊνές ποδιές και ο ανασχεδιασμένος πίσω διαχύτης συνεχίζουν στο ίδιο μοτίβο, όπως και το μεγαλύτερο spoiler οροφής. Η εμφανέστερη διαφορά σε σχέση με το απλό GR Yaris εντοπίζεται στις τετραπλές απολήξεις της εξάτμισης και τις αγωνιστικές λωρίδες στο πλάι του αμαξώματος, που θυμίζουν κάτι από Mitsubishi Lancer Evo 6 TME. Η λίστα των έξτρα περιλαμβάνει μέχρι και ανθρακονημάτινο πλαίσιο πινακίδας και επενδύσεις απομίμησης carbon στο εσωτερικό, όμως δεν αφορά τα μηχανικά μέρη.

Διαβάστε επίσης: 20 χρόνια Mitsubishi Lancer Evo 6 Tommi Makinen

Ο τρικύλινδρος τούρμπο των 1.6 λίτρων συνεχίζει να αποδίδει 272 ίππους/370 Nm ροπής στο JDM και 261 ίππους/360 Nm στα υπόλοιπα GR Yaris, κινώντας τους τέσσερις τροχούς μέσω 6τάχυτου χειροκίνητου κιβωτίου και ηλεκτρονικά ελεγχόμενου συστήματος τετρακίνησης GR-FOUR . Η επιτάχυνση στο 0-100 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε λιγότερο από 5,5 δλ. και η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 230 χλμ./ώρα.

Get it on Google Play Download on the App Store