Έτσι θα είναι το κτηνώδες Toyota GR Hilux

Η Toyota ετοιμάζει πολλαπλά χτυπήματα με τα GR μοντέλα της, αρχής γενομένης από το Corolla. Η κορυφαία έκδοση του C-HR επίσης βρίσκεται υπό εξέλιξη, όμως είναι το αντίστοιχο Hilux που συγκεντρώνει το περισσότερο ενδιαφέρον, μετά το τετρακίνητο τούρμπο μικρομεσαίο.

Διαβάστε επίσης: 4κίνητο και τουλάχιστον 261 ίππων το GR Corolla

Το ιστορικό αγροτικό ήδη παρουσιάστηκε στην ανανεωμένη μορφή της 8ης γενιάς του, ωστόσο άπαντες περιμένουν την έκδοση GR. Γνωρίζουμε εδώ και αρκετό καιρό πως την κίνηση -κατά πάσα πιθανότητα- θα αναλάβει ένας νέος turbo-diesel V6 κινητήρας 4.5 λίτρων, που θα αποδίδει το λιγότερο 270 ίππους και θα κάνει ντεμπούτο στο νέο Land Cruiser. Εξίσου γνωστό, το γεγονός πως θα τοποθετηθεί απέναντι στο Ford Ranger Raptor. Μάχη γιγάντων στα pick ups, που αναμένουμε με τεράστιο ενδιαφέρον. Για να καταφέρει να σταθεί απέναντι στον «Ράπτορα», το GR Hilux θα πρέπει να διαθέτει ανάλογα «αρματωμένη» εμφάνιση.

Διαβάστε επίσης: Νέο Toyota Hilux με 204 ίππους και πολυτέλεια

Χάρις στο Cars.co.za έχουμε μια πολύ καλή εικόνα του πώς θα μοιάζει το ιαπωνικό «τέρας». Τα χρώματα της Gazoo Racing σε πρώτο πλάνο, όπως και τα φουσκωμένα φτερά, ο ογκώδης προφυλακτήρας, η μεγάλη απόσταση από το έδαφος, οι μαύρες ζάντες και τα θηριώδη αμιγώς χωμάτινα ελαστικά που τις περιβάλλουν. Πλαϊνά σκαλοπάτια και μπάρες στην καρότσα δεν θα μπορούσαν να λείπουν, δεδομένου ότι μιλάμε για το κορυφαίο μοντέλο της γκάμας.

Δείτε ακόμα: Λασπομαχίες με Hilux, Amarok και Ranger (+video)

Όπως είπαμε, η απόδοση αναμένεται τουλάχιστον στους 270 ίππους, με την ροπή να εμφανίζει ως κατώτατο όριο τα 550 Nm. Αν αναλογιστούμε πως το Ranger Raptor παράγει 213 ίππους και 500 Nm από τον 2.0λιτρο EcoBlue πετρελαιοκινητήρα, τότε καταλαβαίνουμε πως αφενός θα έχει πολύ δύσκολο έργο κόντρα στο Hilux, αφετέρου πως επίκειται «σκοτωμός» μεταξύ τους.

Get it on Google Play Download on the App Store