Λασπομαχίες με Hilux, Amarok και Ranger (+video)

Τα pickup οχήματα ή αγροτικά αν προτιμάτε, στις εκδόσεις με τη διπλή καμπίνα και την τετρακίνηση είναι φτιαγμένα για να μεταφέρουν με άνεση έως 5 επιβάτες και να φορτώνουν τις καρότσες τους με βαριά αντικείμενα. Παράλληλα, είναι σε θέση να κινηθούν σε πολύ δύσβατες εκτός δρόμου επιφάνειες και να προσφέρουν άφθονη ευχαρίστηση στον οδηγό τους.

Δείτε ακόμα: Με τουλάχιστον 270 ίππους το Toyota GR Hilux!

Τρία από τα πιο δημοφιλή τέτοια οχήματα είναι το Toyota Hilux, το VW Amarok και το Ford Ranger, τα οποία υποβάλλει το carwow σε διάφορες δοκιμασίες μέσα στις λάσπες, προκειμένου να διαπιστωθεί πιο τα καταφέρνει καλύτερα στα δύσκολα.

Δείτε ακόμα: Τι ισχύει για την αγορά αγροτικού οχήματος;

Ξεκινώντας από το αυτοκίνητο που έχει τη μακρότερη παράδοση, το Hilux, εφοδιάζεται με τον 2.4 λτ. κινητήρα των 150 ίππων και 400 Nm ροπής στις 1.600 σ.α.λ. Το επίσης πολύ δημοφιλές Ford Ranger Wildtrack διαθέτει πολύ δυνατό 2λιτρο μοτέρ απόδοσης 213 ίππων και 500 Nm ροπής στις 1.750 σ.α.λ., ενώ στο Amarok ο 3.0 λτ. V6 έχει ισχύ 204 ίππων και 500 Nm ροπής. Βέβαια στις συγκεκριμένες «μάχες» μεγάλο ρόλο παίζει η αποτελεσματικότητα της τετρακίνησης.

Δείτε ακόμα: Άγριο κι επιβλητικό το νέο VW Amarok!

Οι δοκιμές σε λασπωμένο τερέν περιλαμβάνουν επιτάχυνση σε ανηφόρα, πέρασμα από έντονα ανώμαλα εδάφη με σηκωμένους τροχούς και βουτιές μέσα σε λάσπες και νερά. Ποιο από τα τρία μοντέλα θα τα καταφέρει καλύτερα και θα συγκεντρώσει τους πιο πολλούς βαθμούς; Η απάντηση στο πολύ ενδιαφέρον βίντεο που ακολουθεί παρακάτω:

Δείτε ακόμα: Αυτό είναι το απόλυτο Ford Ranger (+video)

Get it on Google Play Download on the App Store