Αυτό είναι το απόλυτο Ford Ranger (+video)

Το Ford Ranger Raptor μας άρεσε πάρα πολύ όταν το οδηγήσαμε. Και το Velociraptor της Hennessey, με τα 360 άλογα και 597 Nm ροπής δείχνει να είναι το απόλυτο εργαλείο από πλευράς ισχύος και δυνατοτήτων. Στο τελευταίο σκέλος, η δημιουργία της APG έχει διαφορετική άποψη.

Δείτε ακόμα: Πολύ άγριο Toyota Hilux Black Bison

Η Automotive Performance Group παρουσίασε ένα πακέτο αναβάθμισης για το pick up του «Μπλε Οβάλ», με την επωνυμία ProRunner Series 1. Περιλαμβάνει ανθρακονημάτινες προσθήκες στα φτερά, που αυξάνουν το πλάτος κατά 254 χλστ., και νέα ανάρτηση που στέλνει την απόσταση από το έδαφος στα 32 εκατοστά! Στον εμπρός -και ειδικά διαμορφωμένο- προφυλακτήρα συναντάμε ηλεκτρικό «εργάτη», ενώ ζάντες και ελαστικά ακολουθούν σε σκληράδα και χωματερό χαρακτήρα.

Διαβάστε επίσης: «Θεριό» Ford F-150 650 ίππων και 827 Nm ροπής (+video)

Κάτω από το καπό δεν υπάρχουν αναβαθμίσεις, καθώς οι μηχανική της APG έκριναν πως ο εργοστασιακός 2.3 EcoBoost είναι με το παραπάνω επαρκής για το «κτήνος» τους. Ο τετρακύλινδρος τούρμπο βενζινοκινητήρας αποδίδει 270 ίππους και 421 Nm ροπής, όντας ισχυρότερος κατά 67 ίππους σε σχέση με το ευρωπαϊκό ντίζελ Raptor, αλλά διαθέτοντας 79 Nm λιγότερα (213 ίπποι και 500 Nm από τον 2λιτρο EcoBlue). Σαν το F-150 Raptor του Ken Block, δεν είναι πάντως. Μάλιστα, η Ford εξετάζει το ενδεχόμενο δημιουργίας Ranger με τον 5λιτρο V8 της Mustang, σε βελτιωμένη μορφή!

Get it on Google Play Download on the App Store