Έρχεται και Toyota GR C-HR με 250 ίππους!

Η Toyota παρουσιάζει απίστευτο «γκαζοφίλ» οίστρο και δεν θα μπορούσαμε παρά να είμαστε ευτυχείς. Μετά το GR Yaris και τη «βόμβα» για το ανάλογο Corolla, έρχεται η είδηση για «οπλισμένο» C-HR!

Δείτε ακόμα: Το πιο «φορτωμένο» Toyota C-HR στην Ελλάδα!

Σύμφωνα με το Auto Express, οι Ιάπωνες σχεδιάζουν την κορυφαία έκδοση του urban crossover τους με το μοτέρ του GR Yaris να παίρνει θέση κάτω από το καπό. Ο τρικύλινδρος τούρμπο των 1.6 λίτρων αποδίδει 261 άλογα και 360 Nm ροπής στο ευρωπαϊκό GR Yaris, ενώ στο JDM η απόδοση ανεβαίνει στους 272 ίππους! Όπως και στο επερχόμενο GR Corolla, η απόδοση αναμένεται ελαφρώς μειωμένη, στην περιοχή των 250 ίππων. Ο συνδυασμός με το 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο είναι σίγουρος, όμως η παρουσία του συστήματος τετρακίνησης GR-FOUR όχι τόσο.

Διαβάστε επίσης: Πώς στέκεται το Toyota GR Yaris δίπλα στην Celica GT-Four;

Βέβαια, ο ανταγωνισμός προς το παρόν είναι τετρακίνητος, όμως προβλέπεται να επεκταθεί σε μπροστοκίνητα μονοπάτια. Τα Audi SQ2 και VW T-Roc R στέλνουν την ισχύ στους τέσσερις τροχούς, αλλά αποδίδουν και 300 άλογα. Το επίσης επερχόμενο Hyundai Kona N, θα περνάει 250 ίππους αποκλειστικά από τους εμπρός τροχούς και ουσιαστικά «κλειδώνει» ως ο κύριος αντίπαλος του GR C-HR. Το crossover της Toyota με τις περιποιήσεις της Gazoo Racing, το περιμένουμε προς το 2022. Μέχρι τότε, βολευόμαστε με το GR Sport και τις αισθητικές αναβαθμίσεις του.

Get it on Google Play Download on the App Store