Έρχεται αγριεμένο Hyundai Kona N

Άμα τη παρουσιάσει του Kona, όλοι ήθελαν την εξέλιξη μιας κορυφαίας έκδοσης N. Τόσο για να κάνουν το χιουμοριστικό λογοπαίγνιο με τον πασίγνωστο Βάρβαρο, όσο κυρίως γιατί η εμφάνιση και το στήσιμο του crossover της Hyundai ουσιαστικά «ζητάνε» τις περιποιήσεις του N Performance. Και οι Κορεάτες δεν χαλάνε χατίρια.

Δείτε ακόμα: Πισωκίνητη «κλούβα» 408 ίππων από τη Hyundai (+video)

Αυτή την περίοδο, γυρνάνε στο Nurburgring πρωτότυπα δοκιμών με τις ζάντες του i30 N, διπλές απολήξεις εξάτμισης και κυριότερα, τον 2λιτρο T-GDI των 250 ίππων κάτω από το καπό. Κοινώς, το Kona N υπάρχει και εξελίσσεται πυρετωδώς! Η τελική του μορφή αναμένεται όπως στην ψηφιακά επεξεργασμένη φωτογραφία, με τον επιθετικό προφυλακτήρα και τις μεγαλύτερες εισαγωγές του εμπρός, τις 19άρες ζάντες αλουμινίου, την χαμηλωμένη διαδρομή της ανάρτησης, τις πλαϊνές ποδιές, το ευμέγεθες spoiler οροφής και τον διαχύτη με τις απολήξεις της εξάτμισης εκατέρωθεν, που δεν βλέπουμε αλλά γνωρίζουμε από τα i30 και i30 Fastback πως δεν λείπει από κανένα N.

Το Kona N θα ακολουθεί την τεχνοτροπία των «αδελφών» του, στέλνοντας την ισχύ στους εμπρός τροχούς μέσω 6τάχυτου χειροκίνητου κιβωτίου. Τετρακίνητη έκδοση δεν προβλέπεται, στα πρότυπα του 1.6 T-GDI των 175 ίππων. Προς το παρόν είναι αβέβαιη η έκδοση Performance με τα 275 άλογα, όμως πηγές από την Hyundai αναφέρουν πως η παρουσίαση του VW T-Roc R έχει «ψήσει» τους μηχανικούς του τμήματος N για την εξέλιξη ενός πιο «πολεμικού» Kona.

Διαβάστε επίσης: Δοκιμή Hyundai Kona 1.0 T-GDi 120 PS

Εκτός από την κορυφαία έκδοση του crossover της, η Hyundai ετοιμάζει εκδόσεις N για τα i20 και Tucson, ενώ δεν αποκλείεται και γρήγορο i10! Το Kona N πάντως, το περιμένουμε στα μέσα του 2020.

Get it on Google Play Download on the App Store