Πισωκίνητη «κλούβα» 408 ίππων από τη Hyundai (+video)

Το τμήμα N Performance της Hyundai αποφάσισε να «το ρίξει έξω», κατασκευάζοντας ένα H-1 με 408 ίππους, τέλεια κατανομή βάρους και έφεση στις πλαγιολισθήσεις!

Το iMax N Drift Bus είναι μια μεταλλαγμένη «κλούβα», στο ύφος των Ford Transit Supervan και Renault Espace F1, που αποτέλεσε την αγχολυτική πλατφόρμα του αυστραλιανού τμήματος του N Performance. Οι μηχανικοί της Hyundai πήραν ένα H-1/Grand Starex/i800 (ανάλογα την αγορά η ονομασία), αντικατέστησαν τον 2.5άρη ντίζελ με έναν twinturbo V6 3.5 λίτρων, τοποθέτησαν τα ηλεκτρονικά ελεγχόμενα αμορτισέρ και τα φρένα από το i30 N Performance, στέλνοντας τελικά 408 ίππους και 555 Nm ροπής στους πίσω τροχούς!

Δείτε ακόμα: Hyundai i30 N 400+ PS «λοκάρει» το Honda Civic Type R

Η ισχύς μεταφέρεται μέσω 8τάχυτου αυτόματου κιβωτίου και ηλεκτρονικά ελεγχόμενου μπλοκέ διαφορικού, ενώ το iMax διατηρεί πλήρως την λειτουργικότητά του έχοντας 8 θέσεις έτοιμες να υποδεχτούν επιβάτες! Αυτή είναι και η ειδοποιός διαφορά με τα δυο προαναφερθέντα van, τα οποία στην ουσία είναι κελύφη από τα αυτοκίνητα παραγωγής με αγωνιστικά μοτέρ.

Η «κλούβα» των Κορεατών (Αυστραλών καλύτερα) μάλιστα, είναι τόσο μελετημένη ώστε η κατανομή βάρους βρίσκεται στο 50-50, όταν είναι στη θέση τους και τα 8 καθίσματα! Με την αναδίπλωση της τελευταίας σειράς, οδηγός και 5 επιβάτες απολαμβάνουν 842 λίτρα πλήρως εκμεταλλεύσιμων λίτρων πορτμπαγκάζ.

Διαβάστε επίσης: Γκαζιάρες «κλούβες» σε τουρκικές κόντρες (+video)

Το αυτοκίνητο θα συμμετάσχει στο προσεχές World Time Attack Challenge που θα διεξαχθεί στο Σίδνεϊ, σε 3 διαφορετικές κατηγορίες. Η Hyundai δυστυχώς δεν προγραμματίζει να κατασκευάσει μαζικά την 8θέσια «γυριστρούλα», όμως αν υπάρξουν παραγγελίες για μεμονωμένες πωλήσεις δεν θα πει «όχι».

Get it on Google Play Download on the App Store