VW T-Roc R «γαζώνει» στο 0-100 χλμ./ώρα (+video)

Εν έτει 2019 η κορυφαία έκδοση ενός compact crossover έχει φτάσει να χρειάζεται λιγότερο από 5 δλ., για να φτάσει τα 100 χλμ./ώρα από στάση. Ευγενική χορηγία του VW T-Roc R, ή αλλιώς, του Golf R με μεγαλύτερη αυξημένη απόσταση από το έδαφος.

Δείτε ακόμα: Τα καινοτόμα συστήματα ασφαλείας του VW T-Roc

Τα πάντα στο κορυφαίο T-Roc θυμίζουν το αντίστοιχο Golf: ίδιος 2λιτρος TSI με 300 ίππους και 400 Nm ροπής, 7αρι αυτόματο κιβώτιο DSG και σύστημα τετρακίνησης 4MOTION, αλλά και φρένα. Όλα προέλευσης Golf R. Φυσικά οι επιδόσεις δεν θα μπορούσαν να μην βρίσκονται σε αντίστοιχο επίπεδο, καθώς ο χρόνος για το 0-100 χλμ./ώρα είναι μόλις 3 δέκατα υποδεέστερος από αυτόν του μικρομεσαίου χάτσμπακ.

Οι επίσημοι αριθμοί από το Βόλφσμπουργκ αναφέρουν 4,8 δλ. για το 0-100 χλμ./ώρα. Και δεν απέχουν καθόλου από την πραγματικότητα, όπως αποδεικνύουν τα παρακάτω video. Σε δρόμο με άσφαλτο σε σχετικά κακή κατάσταση, το T-Roc R στέλνει την ψηφιακή βελόνα του κοντέρ στα 100 χλμ./ώρα από το 0 σε 4,8 δλ. Κάτι που σημαίνει πως σε άψογο οδόστρωμα, ένας χρόνος στα 4,6 δλ. είναι πέρα για πέρα πιθανός. Όσο δηλαδή ήθελε το πρώτο Audi R8, με τον V8 των 4.2 λίτρων και 420 ίππων.

Διαβάστε επίσης: To VW Golf R «ρίχνει» στην Toyota Supra (+video)

Στο δεύτερο video το βλέπουμε να επιταχύνει μέχρι τα 200 χλμ./ώρα από στάση. Διαδικασία που απαιτεί περίπου 18 δλ.

Get it on Google Play Download on the App Store