Με το πλάι κι όπου πάει το Toyota GR Yaris (+video)

Ο ντόρος γύρω από το Toyota GR Yaris δεν έχει κοπάσει ακόμα, ούτε προβλέπεται να συμβεί κάτι τέτοιο σύντομα. Δεν είναι μικρό γεγονός το λανσάρισμα ενός τετρακίνητου rally replica 261 ίππων (272 στην Ιαπωνία), με ηλεκτρονικά ελεγχόμενο σύστημα τετρακίνησης, σε μια εποχή που μόνο το Subaru WRX STI έχει μείνει να θυμίζει τις ένδοξες στιγμές των 90’s.

Δείτε ακόμα: Toyota GR Yaris ή VW Polo GTI με 8.000€ λιγότερα;

Έχουμε απολαύσει τη «μπόμπα» της Toyota στην πίστα, όμως το φυσικό της περιβάλλον είναι άλλο. Χειρόφρενα, πλασαρίσματα, φουρκέτες με το πλάι, οτιδήποτε παραπέμπει σε κατάσταση ειδικής διαδρομής κάνει το GR Yaris –και τον οδηγό του- ευτυχισμένο. Ειδικά όταν ο τελευταίος είναι ένας από τους πλέον ταλαντούχους ραλίστες του WRC!

Διαβάστε επίσης: Πώς στέκεται το Toyota GR Yaris δίπλα στην Celica GT-Four;

Ο Kris Meeke, οδηγός της Gazzoo Racing στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ, έκατσε στο αριστερό μπάκετ και έκανε το κορυφαίο πολιτικό Yaris να θυμίζει το αυτοκίνητο που κατέκτησε το περσινό πρωτάθλημα. Η ευλογία του παραδοσιακού χειρόφρενου -είδος προς εξαφάνιση, σαν το χειροκίνητο κιβώτιο- εξαργυρώνεται στην πρώτη φουρκέτα. Το ηλεκτρονικά ελεγχόμενο σύστημα τετρακίνησης GR-FOUR, με τα 3 προγράμματα λειτουργίας, φροντίζει να αξιοποιήσει στο έπακρο τους 261 ίππους (272 στην Ιαπωνία) και τα 360 Nm του 3κύλινδρου τούρμπο των 1.6 λίτρων. Βάζεις και έναν οδηγό επιπέδου στα πηδάλια και ιδού τα αποτελέσματα

Δείτε ακόμα: Από το Toyota Yaris T-Sport στο GR Yaris

Get it on Google Play Download on the App Store