Το Toyota GR Yaris εν δράσει (+video)

Ο ντόρος γύρω από το Toyota GR Yaris δεν έχει κοπάσει ακόμα, ούτε προβλέπεται να συμβεί κάτι τέτοιο σύντομα. Δεν είναι μικρό γεγονός το λανσάρισμα ενός τετρακίνητου rally replica 261 ίππων (272 στην Ιαπωνία), με ηλεκτρονικά ελεγχόμενο σύστημα τετρακίνησης, σε μια εποχή που μόνο το Subaru WRX STI έχει μείνει να θυμίζει τις ένδοξες στιγμές των 90’s.

Δείτε ακόμα: Άνοιξαν οι παραγγελίες για το Toyota GR Yaris

Βέβαια, το γεγονός πως οι ρίζες του ιαπωνικού «όπλου» κρατάνε από WRC δεν σημαίνει πως αισθάνεται άβολα σε πίστα. Κάθε άλλο! Ήδη κάποια καρέ του αυτοκινήτου, από όταν ήταν ακόμα στο τελευταίο στάδιο δοκιμών, είχαν δείξει πως το GR Yaris λατρεύει τις δραστηριότητες σε σιρκουί. Και τα πλάνα που θα παρακολουθήσουμε, το πιστοποιούν με τον πλέον εμφατικό τρόπο.

Διαβάστε επίσης: Πώς στέκεται το Toyota GR Yaris δίπλα στην Celica GT-Four;

Το συγκεκριμένο GR Yaris συμμετείχε σε αγωνιστικό event της Pirelli, που διεξήχθη στην πίστα Fuji Speedway – την ιδιόκτητη πίστα της Toyota. Εκεί βρήκε την ευκαιρία να ξεδιπλώσει όλες τις αρετές του 1.600άρη τούρμπο τρικύλινδρου κινητήρα των 272 ίππων και 370 Nm ροπής (261 άλογα και 360 Nm για το ευρωπαϊκό), αλλά και του ηλεκτρονικά ελεγχόμενου συστήματος τετρακίνησης GR-FOUR. Να θυμίσουμε πως το βάρος βρίσκεται στα 1.280 κιλά και οι επιδόσεις είναι καταιγιστικές, με τα 100 χλμ./ώρα από στάση να έρχονται σε λιγότερο από 5,5 δλ. και την τελική ταχύτητα να περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 230 χλμ./ώρα. Απολαύστε ήχο και εικόνα από το πιο «καυτό» Toyota –συμπεριλαμβανομένης της νέας Supra- της τελευταίας 15ετίας.

Get it on Google Play Download on the App Store