Η μοναδική Mansory SLR McLaren

Από μόνη της, η Mercedes SLR McLaren είναι εξωτικό και σπάνιο θέαμα. Μόλις 2.157 κατασκευάστηκαν, αποτίοντας φόρο τιμής στην εμβληματική Mercedes 300 SLR του 1955. Υπήρξαν αρκετές ειδικές εκδόσεις, όπως οι 722, McLaren Edition και Stirling Moss, όμως μία και μοναδική είναι αυτή η Mansory.

Ο γερμανικός βελτιωτικός οίκος φημίζεται για τις εκκεντρικές, διφορούμενες και ακραίες εμφανισιακά δημιουργίες του. Με την SLR, ωστόσο, έκαναν εξαιρετική δουλειά δημιουργώντας -όπως αναφέρουν οι ίδιοι- ένα Batmobile για κάθε μέρα. Γεμάτη ανθρακόνημα και βαμμένη στο Crystal Galaxite μαύρο χρώμα, η SLR της Mansory πατάει σε 20άρες ζάντες εμπρός-21 ιντσών πίσω, ειδικά σχεδιασμένες για αυτή και επίσης με στοιχεία από ανθρακόνημα. Ο εμπρός προφυλακτήρας είναι εντελώς διαφορετικός, παραπέμποντας ακόμα περισσότερο στο εμπρός μέρος των μονοθεσίων της McLaren-Mercedes, των Mika Hakkinen και David Coulthard.

Στους πλαϊνούς αεραγωγούς (τα «βράγχια») έχουν τοποθετηθεί LED, που ανάβουν όποτε ανοίγει η αντίστοιχη gullwing πόρτα. Στο εσωτερικό συναντάμε σύστημα πολυμέσων με οθόνη αφής, η οποία αναγκαστικά τοποθετήθηκε τόσο χαμηλά καθώς εργοστασιακά δεν προβλεπόταν κάτι τέτοιο. Ανθρακονήματα και LED δεν θα μπορούσαν να λείπουν, καθότι μιλάμε για το γούστο της Mansory.

Δείτε ακόμα: Δαίμονας 993 Turbo 712 ίππων αναζητά υπηρέτη

Κάτω από το ατελείωτο καπό, ο κομπρεσοράτος V8 των 5.4 λίτρων έχει ανέβει από τα 620 σε περισσότερα από 700 άλογα. Επιδόσεις δεν ανακοινώθηκαν ποτέ από τους Γερμανούς, όμως σίγουρα θα είναι καλύτερες από τα 3,8 δλ. (έχει μετρηθεί στα 3,4 δλ.) για τα πρώτα 100 χλμ./ώρα, τα 10,6 δλ. για τα πρώτα 200 χλμ./ώρα και τα 330 χλμ./ώρα τελικής της εργοστασιακής.

Διαβάστε επίσης: Μοναδική Mercedes W124 με κινητήρα BMW M5

Για όσους θέλουν να νιώσουν λίγο Batman και έχουν την οικονομική επιφάνεια του Bruce Wayne, το αυτοκίνητο πωλείται. Έχει διανύσει 34.349 χλμ. και βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, περιμένοντας να κατατεθούν οι 290.000 ευρώ (σημειωτέον, εξαιρετική τιμή για SLR, μοναδική στο είδος της κιόλας) που απαιτούνται για την αγορά της.

Get it on Google Play Download on the App Store