Η πιο σκληραγωγημένη Rolls-Royce στον πλανήτη

Η συντριπτική πλειοψηφία των αγοραστών πολυτελών SUV, δεν πρόκειται να αφήσουν την άσφαλτο εκτός κι αν ξεσπάσει φυσική καταστροφή. Υπάρχουν και εξαιρέσεις, βέβαια, αλλά ο κανόνας θέλει τα πανάκριβα crossover να μην πατάνε τροχό εκτός δρόμου. Η Rolls-Royce Cullinan που βλέπουμε, ουδεμία σχέση.

Βελτιωμένη από τους ειδήμονες της Delta4x4 διαθέτει πλειάδα μετατροπών, που την καθιστούν πρακτικά ασταμάτητη σε κάθε είδους τερέν. Το μεγαλύτερο που φτάνει η απόσταση από το έδαφος στην εργοστασιακή Cullinan, είναι τα 190 χλστ. Το πάτωμα αυτής της Delta4x4 ατενίζει τον κόσμο από τα 322 χλστ., χάρις στη νέα ανάρτηση και τα αμιγώς χωμάτινα Mickey Thompson Baja Boss X ελαστικά. Μεταλλικές ποδιές αναλαμβάνουν την προστασία των μηχανικών μερών, ενώ το bodykit που απαρτίζεται από τα μαύρα πάνελ στα φτερά, κατασκευάζεται από αντιχαρακτικό υλικό και αποτελεί ιδανική λύση κόντρα στα χτυπήματα από κλαδιά και πέτρες.

Η σχάρα οροφής μπορεί να φιλοξενήσει μια σειρά από αξεσουάρ, όπως φτυάρια, δοχεία νερού ή βενζίνης, ακόμα και σκηνή. Το bull bar και οι προβολείς της PIAA συμπληρώνουν τη σκληροτράχηλη αισθητική της «militaire» Cullinan, ενώ προαιρετικά προσφέρεται και snorkel για τις πολύ δύσκολες υδάτινες στιγμές.

Κάτω από το καπό ο 6.7 V12 twinturbo παραμένει στους 571 ίππους και τα 850 Nm, συνεργαζόμενος με 8άρι αυτόματο κιβώτιο και ηλεκτρονικά ελεγχόμενο σύστημα τετρακίνησης. Ξεχωρίζει η λειτουργία «Everywhere», που επιτρέπει στον οδηγό να χρησιμοποιεί την ισχύ σε οποιοδήποτε επιφάνεια (χαλίκι, υγρό γρασίδι, λάσπη, χιόνι ή άμμο). Ακόμα περισσότερο, πάντως, κεντρίζει την προσοχή η τιμή του βελτιωτικού κιτ.

Το κόστος για την ανάρτηση, τους τροχούς και τις ποδιές ανέρχεται στις 150.000 ευρώ, που θα πρέπει να προστεθούν στις 316.000 ευρώ αρχικής τιμής της Cullinan – χωρίς να μπει το παραμικρό έξτρα. Μιλάμε δηλαδή για έναν συνδυασμό «λόρδου-κομάντο», ο οποίος στοιχίζει τουλάχιστον 466.000 ευρώ!

Get it on Google Play Download on the App Store