Πώς τα πάει η Rolls-Royce με τις λάσπες; (+video)

Η συντριπτική πλειοψηφία των αγοραστών πολυτελών SUV, δεν πρόκειται να αφήσουν την άσφαλτο εκτός κι αν ξεσπάσει πόλεμος. Υπάρχουν και εξαιρέσεις, βέβαια, αλλά ο κανόνας θέλει τα πανάκριβα crossover να μην πατάνε τροχό εκτός δρόμου. Η συγκεκριμένη Rolls-Royce Cullinan, σπάει τα ταμπού και τολμά.

Το πλαίσιο του πιο πολυτελούς SUV στον κόσμο διαθέτει ένα ανασχεδιασμένο αυτόνομο σύστημα αερανάρτησης, το οποίο έρχεται με μεγαλύτερους αεραγωγούς και περισσότερη ποσότητα αέρα, καθώς και ισχυρότερους κινητήριους άξονες και άξονες στήριξης για να προσφέρουν με επιτυχία το «Magic Carpet Ride» ακόμη και στις πιο δύσκολες συνθήκες. Οι εμπρόσθιοι άξονες διαθέτουν ένα νέο σχεδιασμό διπλού ψαλιδιού, ενώ το πίσω μέρος χρησιμοποιεί πολλαπλούς συνδέσμους.

Το σύστημα τετρακίνησης είναι καινούργιο και διαθέτει ένα ειδικό κουμπί με την ονομασία «Everywhere», επιτρέποντας στον οδηγό να χρησιμοποιήσει τους 571 ίππους και τα 850 Nm του 6.7 V12 twinturbo για να «γλιστρήσει» σε οποιοδήποτε επιφάνεια, χαλίκι, υγρό γρασίδι, λάσπη, χιόνι ή άμμο. Η Rolls-Royce ισχυρίζεται ότι η Cullinan προσφέρει το μεγαλύτερο βάθος βύθισης από οποιοδήποτε πολυτελές SUV καθώς μπορεί να περάσει υδάτινο εμπόδιο ύψους 540 χλστ. Με λίγα λόγια, μόνο άβολα δεν νιώθει η περιπετειώδης Rolls μακριά από την άσφαλτο.

Φυσικά μια ανησυχία δεν παύεις να την έχεις, όταν βάζεις ένα αυτοκίνητο 300.000+ ευρώ στις λάσπες και του ζητάς να ελιχθεί ανάμεσα από δέντρα και πέτρες. Μια επιφυλακτικότητα που φαίνεται στις κινήσεις του οδηγού, ο οποίος αποφεύγει τα δύσβατα σημεία και επιλέγει να μην δοκιμάσει τα περισσότερα από τα συστήματα της Cullinan. Παρόλα αυτά, διακρίνουμε πως το βρετανικό SUV είναι κάτι παραπάνω από ικανό να αντιμετωπίσει δυσχέρειες.

Get it on Google Play Download on the App Store