Κινεζικό «Navara» γίνεται σωστό κτήνος (+video)

Το Great Wall Wingle 7 δεν κρύβει τις επιρροές του από το Nissan Navara. Φανάρια, μάσκα, μέχρι και το χρώμα παραπέμπουν στο ιαπωνικό pick up. Κι αφού μοιάζει τόσο πολύ στο Navara, μια εταιρία παγκοσμίως γνωστή για τις φοβερές μετατροπές σε εκείνο και το Toyota Hilux δεν άφησε παραπονούμενο τον Κινέζο συγγενή.

Η Artic Trucks φημίζεται για τα θηριώδη αγροτικά που ετοιμάζει, μετατρέποντάς τα σε μηχανές περιπλάνησης στα πιο αφιλόξενα τοπία του Αρτικού Κύκλου. Toyota Hilux, Nissan Navara και Isuzu D-Max είναι τα τρία αγαπημένα μοντέλα της ισλανδικής φίρμας, αλλά από ό,τι φαίνεται έχουμε προσθήκες. Το Wingle 7 αποκτά τα φουσκωμένα φτερά, τα τεράστια ελαστικά και τη θηριώδη απόσταση από το έδαφος που χαρακτηρίζουν τις δημιουργίες των Ισλανδών, ξεχωρίζοντας από κάθε κινεζική παρουσία στην pick up κατηγορία.

Οι προσθήκες στους θόλους αυξάνουν το πλάτος κατά 230 χλστ. (2.030 χλστ. στο σύνολο), προκειμένου να χωρέσουν και τα κατά 180 χλστ. φαρδύτερα μετατρόχια. Η νέα ανάρτηση και τα 35ίντσα χωμάτινα ελαστικά, που περιβάλλουν τις 17άρες ζάντες, δίνουν επιπλέον αέρα 64 χλστ. από το έδαφος και φτάνουν τη συνολική απόσταση από αυτό στα 276 χλστ. Οι βελτιώσεις περιλαμβάνουν επίσης ειδικές ποδιές σε όλο το πάτωμα και πέρασμα με αντιδιαβρωτική επίστρωση, ώστε να το Wingle 7 να περνάει δίχως πρόβλημα από κάθε είδος τερέν. Η γωνία προσέγγισης των 36 μοιρών και η αποχώρησης των 29 μοιρών είναι, απλά, κορυφαίες επιδόσεις για off roader που μπορεί να κυκλοφορεί κανονικά στο δρόμο.

Κάτω από το καπό πάντως αλλαγές δεν υπάρχουν, οπότε ο εργοστασιακός 2.0λιτρος ντίζελ παραμένει στα 145 άλογα και τα 310 Nm ροπής. Η ισχύς μεταφέρεται σε όλους τους τροχούς μέσω 6τάχυτου χειροκίνητου κιβωτίου και τετρακίνησης, που διαθέτει βοηθητικό κιβώτιο της Borg Warner και μπλοκέ διαφορικό πίσω.

Το «φουσκωτό» Wingle 7 εξελίχτηκε από το ρωσικό τμήμα της Artic Trucks και είναι ήδη διαθέσιμο στην εγχώρια αγορά. Η προετοιμασία του θέλει 7 ημέρες, αλλά απαιτούνται άλλες 20 στη γραφειοκρατία και την έκδοση έγκρισης τύπου.

Get it on Google Play Download on the App Store