Κόφτες με ατμοσφαιρικό Civic Type R 260HP (+video)

Το Honda Civic Type R συγκαταλέγεται στα θεμελιώδη hot hatches της κατηγορίας, ειδικότερα η 2η γενιά του. Το EP3, με τον K20A κάτω από το καπό, το αγωνιστικό setup της ανάρτησης και το χαμηλό βάρος, άφησε εποχή. Τόσο σε εργοστασιακή, όσο και βελτιωμένη μορφή.

Δείτε ακόμα: 0-320 χλμ./ώρα με Honda Integra Turbo (+video)

Ο 2.0λιτρος ατμοσφαιρικός κινητήρας ήταν ιδιαίτερα δεκτικός στο «πείραγμα», με τα turbo και compressor kits να δίνουν και να παίρνουν. Όσοι φαν της παράδοσης ήθελαν να παραμείνουν στην ατμόσφαιρα, επίσης είχαν άπλετες επιλογές. Υπάρχουν πολλά EP3 που από τα 200 εργοστασιακά, βρίσκονται πλέον στα 240-250 ή και παραπάνω άτια – πάντα ατμοσφαιρικά. Καλή ώρα, αυτό με το οποίο θα πάμε βόλτα παρακάτω.

Διαβάστε επίσης: Τελικές με κομπρεσοράτη BMW M6 650 ίππων (+video)

Ένα τετραπετάλουδο και κεφαλή της Tegiwa, μαζί με νέα πολλαπλή εισαγωγής και εκκεντροφόρους από τη Skunk 2 έχουν ανεβάσει την απόδοση στα 260 άλογα, με το όριο περιστροφής να βρίσκεται πλέον στις 9.000 σ.α.λ. Η ταχύτητα που αναπτύσσει ο οδηγός δεν είναι ιδιαίτερα υψηλή, καθώς φτάνει μέχρι τα 132 χλμ./ώρα. Δεν τον βοηθά κι ο δρόμος βέβαια, αλλά η ουσία του video είναι άλλη. Ο ηδονικός ήχος του Ιάπωνα «γαζωτή» με τέρμα γκάζι και στα κατεβάσματα του 6τάχυτου κιβωτίου.

Δείτε ακόμα: Τετραπετάλουδο 106 Rallye στις 10.000 σ.α.λ. (+video)

Get it on Google Play Download on the App Store