Τα μυστικά του νέου Honda Civic Type R (+video)

Το Civic Type R ανανεώθηκε πρόσφατα και η Honda δεν έμεινε στο αισθητικό κομμάτι. Για να ακριβολογούμε, οι αλλαγές είναι πολύ περισσότερες κάτω από το αγωνιστικών καταβολών αμάξωμα.

Δείτε ακόμα: 0-220 χλμ./ώρα με Honda Civic 1.5 VTEC Turbo 182 PS

Η μεγαλύτερη εισαγωγή αέρα και η στενότερη γρίλιαβελτιώνουν την ψύξη του κινητήρα κατά 13% οδηγώντας σε παράλληλη μείωση της θερμοκρασίας στο μηχανοστάσιο, έως 10 βαθμούς Κελσίου. Το λογισμικό των ηλεκτρονικά ελεγχόμενων αμορτισέρ Adaptive Damper System είναι αναθεωρημένο, αναλύοντας ταχύτερα τις συνθήκες του οδοστρώματος και βελτιώνοντας την απόκριση της απόσβεσης, αλλά και την ποιότητα κύλισης. Οι βραχίονες της πίσω ανάρτησης έχουν σφίξει, ενισχύοντας τη σταθερότητα της ουράς κατά 8%. Μπροστά συναντάμε ρουλεμάν χαμηλής τριβής, που βελτιώνουν την αμεσότητα του συστήματος διεύθυνσης.

Διαβάστε επίσης: Ξεπουλάει το Honda Civic Type R Limited Edition

Τα φρένα αποτελούνται από νέα τακάκια και δαγκάνες, όντας ελαφρύτερα κατά 2,5 κιλά και απολαμβάνοντας καλύτερης θερμικής αγωγιμότητας. Οι Ιάπωνες μηχανικοί, δε, βελτιστοποίησαν μέχρι και την αίσθηση του πεντάλ, μειώνοντας τη νεκρή διαδρομή κατά 15 χλστ. προς όφελος του «δαγκώματος» και της αίσθησης που δέχεται ο οδηγός.

Στο επίκεντρο των αναβαθμίσεων, το Honda LogR. Για πρώτη φορά σε αυτοκίνητο του «Big H», ένα σύστημα τηλεμετρίας καταγράφει και αναλύει το οδηγικό προφίλ, προσφέροντας συμβουλές για βελτίωση της οδήγησης αλλά και πληροφορίες για τις παραμέτρους του αυτοκινήτου, όπως χρόνους πίστας, πλευρική επιτάχυνση, ποσοστό χρησιμοποίησης γκαζιού/φρένου κλπ.

Διαβάστε επίσης: Ασυγκράτητο Honda Civic Type R 511 ίππων (+video)

Όλα τα παραπάνω μας τα εξηγούν ωραία οι Ιάπωνες -μέσω της Honda Αμερικής- σε ένα απολαυστικό video, ξεναγώντας μας παράλληλα στο γενεαλογικό δέντρο του Type R. Από το πρώτο, ατμοσφαιρικό 1.600άρι των 185 ίππων, στο τελευταίο 2λιτρο τούρμπο «υπερόπλο» των 320 ίππων (Μόνο σε Ευρώπη και Ιαπωνία, 306 σε Αμερική, Νότιο Αφρική και υπόλοιπη Ασία). Δεύτε λάβετε VTEC!

 

 

Get it on Google Play Download on the App Store