Κολασμένο και συλλεκτικό Mugen Civic Type R

Το ανανεωμένο Honda Civic Type R παρουσιάστηκε πριν λίγες ημέρες, με την έκδοση περιορισμένης παραγωγής Limited Edition να κλέβει τις εντυπώσεις και να ξεπουλάει. Για τους φανατικούς συλλέκτες, πάντως, υπάρχει ένα ακόμα πιο σπάνιο «Τάπερ».

H Mugen είναι ένας από τους πιο φημισμένους βελτιωτές Honda στην υφήλιο και δεν θα μπορούσε να μην αναλάβει το FK8. Αποκλειστικά για την αγορά της Νέας Ζηλανδίας, προσφέρει μόλις 10 Type R κατόπιν περιποιήσεων της! Συγκριτικά, το Limited Edition θα διατεθεί σε 100 κομμάτια, εκ των οποίων έχουν μείνει ελάχιστα.

Δείτε ακόμα: Ασυγκράτητο Honda Civic Type R 511 ίππων (+video)

Το Mugen Civic Type R διαθέτει αεροδυναμικές προσθήκες στον εμπρός προφυλακτήρα, τα μαρσπιέ και την αεροτομή, μαζί με spoiler οροφής και ανθρακονημάτινα καλύμματα στους καθρέπτες. Αυτό, όμως, που κεντρίζει το βλέμμα είναι ο άκρως επιθετικός διαχύτης που περιβάλει τις 3 απολήξεις της εξάτμισης. Αυτό είναι το πακέτο για τα 10 έτοιμα Mugen, που πωλούνται αντί 64.990 δολαρίων. Για τους ακόμα πιο απαιτητικούς, υπάρχει ολόκληρος κατάλογος από έξτρα (τον οποίο μπορείτε να μελετήσετε αναλυτικά εδώ) που εκτοξεύει το κόστος. Αν τικάρει κάποιος όλα τα κουτάκια -στη Νέα Ζηλανδία πάντα-, έρχεται αντιμέτωπος με ένα «μπουγιουρντί» που φτάνει τις 38.000 δολάρια. Προσθέστε τα στις 59.900 που απαιτούνται για την αγορά του Civic Type R, και έχετε το αστρονομικό -για αυτοκίνητο της κατηγορίας- ποσό των 97.900 δολαρίων!

Διαβάστε επίσης: Ποιο από τα νέα Honda Civic Type R θα επιλέγατε;

Για να μην πάθετε…εγκεφαλικό πάντως, αυτό το ποσό σε δολάρια Αμερικής ισούται με 57.870. Ήτοι 52.799 ευρώ. Με άλλα λόγια, κάθε ένα από τα 10 Mugen κοστολογείται στις 35.030 ευρώ! Για να κλάψουμε μαζί, αρκεί να δούμε την τιμή του κανονικού -προ facelift- Type R στη χώρα μας: 55.900 ευρώ!

Get it on Google Play Download on the App Store