Mercedes-AMG A45 465hp αγγίζει τα 300 (+video)

Η Mercedes-AMG A45 είτε στην απλή, είτε πολύ περισσότερο στην έκδοση S, είναι το απολύτως ταχύτερο mega hatch και ένα από τα πιο γρήγορα αυτοκίνητα σε επιτάχυνση, που μπορεί να αγοράσει κανείς. Με 421 άλογα και 500 Nm ως S, διαθέτει τον ισχυρότερο τετρακύλινδρο παραγωγής όλων των εποχών! Ο οποίος μάλιστα, είναι άνετος με τη βελτίωση.

Δείτε ακόμα: Mercedes-AMG A45 S «ξεραίνει» το Audi RS 4 (+video)

Η Posaidon το μόνο που έκανε, ήταν να αναπρογραμματίσει τον εγκέφαλο και να τοποθετήσει μια νέα εξάτμιση. Έτσι απλά, η απόδοση ανέβηκε στα 465 άλογα και τα 560 Nm. Κάτι που, σύμφωνα με τους ίδιους, κατεβάζει τον χρόνο για το 0-100 χλμ./ώρα στα 3,6 δλ., από 3,9 της εργοστασιακής. Η σημαντικότερη μετατροπή του Γερμανού βελτιωτή, ωστόσο, είναι άλλη. Και αφορά την αφαίρεση του ηλεκτρονικού περιοριστή της τελικής.

Διαβάστε επίσης: H ασύλληπτη τιμή της Mercedes-AMG GT Black Series

Κανονικά, η A45 S μπορεί να φτάσει έως τα 270 χλμ./ώρα. Μπορεί και παραπάνω δηλαδή, αλλά μέχρι εκεί επιτρέπει το ηλεκτρονικό «λουρί». Η Posaidon αμολά εντελώς το mega hatch από τη Στουτγκάρδη, το οποίο εν προκειμένω έχει και αυξημένη απόδοση. Το αποτέλεσμα είναι 300 χλμ./ώρα τελικής, νούμερο ασύλληπτο για ένα αυτοκίνητο που –κατά βάθος- είναι μια A-Class! Στο video ο οδηγός δεν επιμένει μέχρι να 300αρίσει το κοντέρ, αφήνοντας στα 292 χλμ./ώρα (που βάσει GPS είναι 285 χλμ./ώρα). Και πάλι, μιλάμε για απίστευτες επιδόσεις από ένα μικρομεσαίο χάτσμπακ.

Δείτε ακόμα: Τελικές με Mercedes 280E W114 του 1973 (+video)

Get it on Google Play Download on the App Store