«Γερμανικό» με A45 S, M2 CS και RS 3 450HP (+video)

Τα γερμανικά sport αυτοκίνητα είναι από τους πιο τακτικούς θαμώνες σε video με κόντρες. Στο επίκεντρο, το Audi RS 3 και η Mercedes-AMG A45 S. Εσχάτως, η BMW M8 Competition. Μέχρι πρόσφατα, ήταν στο παιχνίδι και η M2 Competition Sport.

Δείτε ακόμα: Mercedes-AMG A45 S «ξεραίνει» το Audi RS 4 (+video)

A45 S, M2 CS και RS 3 έχουν αναμετρηθεί ουκ ολίγες φορές, είτε μεταξύ τους, είτε με ανταγωνιστές. Τα τρία τους τα είχανε πει πρόσφατα, σε μια μάχη που η Mercedes κέρδισε πανηγυρικά. Βέβαια, η BMW διατηρούσε έντονες επιφυλάξεις και ενστάσεις, λόγω βρεγμένου οδοστρώματος. Συνθήκες που ευνοούσαν ασύγκριτα τα τετρακίνητα hot hatches, τα οποία εν τέλει «γάζωσαν» το βαυαρικό κουπέ. Τι γίνεται όταν ο δρόμος είναι στεγνός, όμως; Αυτό θέλησε να διαπιστώσει το Carwow.

Στην εν λόγω κόντρα, υπάρχει μια μικρή διαφορά. Ο 2.5άρης 5κύλινδρος TFSI δεν είναι εργοστασιακός. Ένα 1ο στάδιο τον έχει στείλει στα 450 άλογα και 750 Nm, από 400 ίππους και 480 Nm του εργοστασίου. Ίδια ιπποδύναμη για την κορυφαία M2, αλλά 550 Nm από τον 3λιτρο TwinPower εν σειρά εξακύλινδρο, ίδια ροπή με την CS η Mercedes, αλλά 421 ίππους από τον 2λιτρο τετρακύλινδρο τούρμπο. Κοινώς, η A45 S έχει τα λιγότερα κυβικά, τον μικρότερο αριθμό κυλίνδρων και την πιο χαμηλή ιπποδύναμη. Κοντολογίς, πρόκειται για μια από τις ελάχιστες περιπτώσεις που κατεβαίνει σε κόντρα, ως αουτσάιντερ!

Δείτε επίσης: M8 625hp ταπεινώνει GT-R 630hp, GTC4 Lusso 690hp

Παλιότερα, το «κανόνι» από τη Στουτγκάρδη είχε καταδικάσει τα Audi RS 3 και την απλή BMW M2. Τώρα, έφεραν «παρέα» προκειμένου να πάρουν το αίμα τους πίσω. Τα κατάφεραν; Η απάντηση παρακάτω

Get it on Google Play Download on the App Store