Η Mercedes-AMG A45 S «σαπίζει» τους συμπατριώτες της (+video)

Η Mercedes-AMG A45 S αρχίσει να εξελίσσεται σε μίνι Nissan GT-R στις κόντρες: με όποιον και να τη βάλεις απέναντι, το πιθανότερο είναι να τον αφήσει στον τόπο. Κάτι που βίωσαν από πρώτο χέρι 3 συμπατριώτες της.

Τα αναμενόμενα και πλέον «θύματα», αφορούν τους ανταγωνιστές της στην κατηγορία των mega hatches. Audi RS 3 και VW Golf R παρουσιάζουν αρκετά κοινά χαρακτηριστικά στη φιλοσοφία τους με την κορυφαία A-Class (απόδοση στην περιοχή των 400 ίππων το Audi, 2λιτρο τούρμπο κινητήρα το VW, αμφότερα τετρακίνητα με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη), όμως στην πράξη βλέπουν τις τετραπλές απολήξεις της A45 S να χάνονται στον ορίζοντα. Κι αν για το Golf είναι φυσιολογικό, καθότι υστερεί πάνω από 100 ίππους σε σχέση με το «Αστέρι», η διαφορά που δημιουργεί από το RS 3 είναι τουλάχιστον εντυπωσιακή.

Δείτε ακόμα: VW Golf R 360 PS τα βάζει με Audi RS 3 (+video)

Σε αυτά, ήρθε να προστεθεί η BMW M2 Competition. Με 410 ίππους και 550 Nm ροπής από τον 3λιτρο εξακύλινδρο εν σειρά TwinPower βρίσκεται στα επίπεδα των A45 S/RS 3, αποδίδοντας μάλιστα περισσότερη ροπή και από τα δύο. Έχει ένα σημαντικό μειονέκτημα, όμως, το οποίο αναλόγως καιρικών συνθηκών καθίσταται πρακτικά ανυπέρβλητο: κίνηση μόνο σε δύο τροχούς. Κάτι που σημαίνει ότι εξ ορισμού ξεκινάει με handicap στην εκκίνηση, ενώ άμα το οδόστρωμα είναι βρεγμένο ο συντελεστής δυσκολίας μεταφοράς της ισχύος στο δρόμο πολλαπλασιάζεται.

Διαβάστε επίσης: H παλιά Toyota Supra κόντρα στην καινούργια! (+video)

Όπως συμβαίνει στην αναμέτρηση του carwow που θα παρακολουθήσουμε, όπου η σκληροπυρηνική M2 βρίσκεται να κυνηγάει το Golf R. Φυσικά, Audi και Mercedes εξακοντίζονται μπροστά, με το RS 3 να μένει κοντά μέχρι τα 150-200 μετρά αλλά στη συνέχεια να υποκύπτει στην ανωτερότητα της «βόμβας» από τη Στουτγκάρδη.

Get it on Google Play Download on the App Store