Mercedes V-Class 585 HP με μοτέρ AMG GT R! (+video)

Ένα από τα ταχύτερα βαν κυκλοφορεί κι «οπλοφορεί» στη Γερμανία, έχοντας μάλιστα άδεια να κυκλοφορεί κανονικά στο δρόμο! Μάλιστα! Δεν μιλάμε για κάποιο πρωτότυπο ή αγωνιστικό αυτοκίνητο, αλλά για ένα Mercedes V-Class 585 ίππων με κινητήρα από AMG GT R, που μπορεί να μεταφέρει κανονικά κόσμο και παράλληλα να γράφει γρήγορους γύρους στο Nurburgring.

To «μεταλλαγμένο» V-Class έχει εξελιχθεί από την GAD-Motors, η οποία ήθελε να δημιουργήσει την ισχυρότερη και ταχύτερη πολιτική «κλούβα» στον κόσμο. Σκοπός του Γερμανού βελτιωτή δεν ήταν απλά η κατασκευή ενός γρήγορου βαν, που θα μπορούσε όμως να χρησιμοποιείται μόνο εντός πίστας. Η GAD ήθελε ένα V-Class με γκάζι AGM GT R, αλλά πλήρως λειτουργική. Να μπορεί, δηλαδή, να μεταφέρει επιβάτες κανονικά, δίχως να τους κάνει «κουδούνι» ή να χαλάει τον κόσμο στο πέρασμά της ηχητικά ή οπτικά. Όπως βλέπουμε, η εταιρία από το Φέλμπαχ τα κατάφερε εξαιρετικά σε όλους τους τομείς.

Εξωτερικά μόνο οι ζάντες, η χαμηλωμένη ανάρτηση και το σηματάκι «V8 BITURBO 4MATIC+» σε βάζουν σε υποψίες, αν και άνετα κάποιος μπερδεύει το αυτοκίνητο με AMG Line. Πρέπει να ακούσεις τον ήχο από τη νέα εξάτμιση ή, ακόμα καλύτερα, να δεις το κτηνώδες V-Class εν δράσει για να καταλάβεις τι γίνεται κάτω από το αμάξωμα. Ο 4.0 V8 twinturbo της GT R έχει μεταφερθεί αυτούσιος, μετά των 585 ίππων στις 6.250 σ.α.λ. και 700 Nm στις 1.900-5.500 σ.α.λ. Το 7άρι αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη επίσης είναι παρόν, ενώ το προαναφερθέν σήμα υποδηλώνει την ύπαρξη συστήματος τετρακίνησης. Η GAD-Motors δεν αναφέρει κάτι σχετικό, λέγοντας απλά πως πολλά εξαρτήματα στο σύστημα μετάδοσης και το πλαίσιο είναι custom, προκειμένου να κουμπώσει ο συνδυασμός μοτέρ-κιβωτίου στο σασί του V-Class.

Get it on Google Play Download on the App Store