Μια Porsche 911 για τη Σιβηρία (+video)

Το restomodding είναι στα καλύτερά του, με κλασικά αυτοκίνητα να αποκτούν σύγχρονα μηχανικά μέρη και να συνδυάζουν το παρελθόν με το παρόν και το μέλλον. Η σκληροπυρηνική Porsche 911 που βλέπουμε, κάνει το ίδιο με το σπορ προφίλ και τα κακοτράχαλα εδάφη.

Δείτε ακόμα: Αυτοκίνητο του 1949 με τεχνολογία Tesla και αίσθηση Σταλόνε!

Η Syberia RS αποτελεί προϊόν συνεργασίας της γνωστής εταιρίας αναρτήσεων H&R και της Burkhand Industries, που δραστηριοποιείται στην κατασκευή δρόμων και την τσιμεντοποιεία. Οι λεπτομέρειες που ανακοινώνουν οι Γερμανοί είναι ελάχιστες, περιοριζόμενες σε μια λιτή αναφορά του στυλ «εξασφαλίζει την μέγιστη πρόσφυση και απόδοση σε κάθε είδους επιφάνεια». Βλέποντας τις φωτογραφίες, δεν μας μένουν πολλοί λόγοι να τους αμφισβητήσουμε.

Προφανώς η μεγάλη αλλαγή είναι η τεράστια απόσταση από το έδαφος, προσφορά του coilover set της H&R. Από εκεί και πέρα, ξεχωρίζουν τα φουσκωμένα φτερά για να χωρέσουν τα πελώρια χωμάτινα ελαστικά, μαζί με τα φαρδύτερα μετατρόχια, οι ενισχύσεις στο αμάξωμα και οι έξτρα προβολείς. Στο εσωτερικό συναντάμε roll cage, που καταδεικνύει την σοβαρότητα των ισχυρισμών περί απόδοσης σε κάθε έδαφος.

Διαβάστε επίσης: Σοβιετικό φορτηγό με μοτέρ BMW 700 ίππων (+video)

Για τα μηχανικά μέρη, πέραν των αναρτήσεων, δεν ανακοινώνεται κάτι. Δεδομένου ότι πρόκειται για μοντέλο του 1986 όμως, μπορούμε να εικάσουμε πως πρόκειται για Carrera 3.2. Η «ουρά πάπιας» παραπέμπει σε RS βέβαια, αλλά τα χρονολογικά στοιχεία και η ιστορία του μοντέλου δείχνουν Carrera 3.2. O εξακύλινδρος εν σειρά boxer των 3.164 κ.εκ. απέδιδε 237 ίππους και σε συνεργασία με το 5άρι χειροκίνητο κιβώτιο, επιτάχυνε το αυτοκίνητο στα 100 χλμ./ώρα από στάση εντός 6,1 δλ. (είχε μετρηθεί στα 5,4) και έφτανε μέχρι τα 240 χλμ./ώρα. Η έκδοση SC αποτέλεσε την βάση για την αγωνιστική 911, που συμμετείχε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ. Οπότε τι πιο ταιριαστό από την αναβίωσή της στη σημερινή εποχή;

Get it on Google Play Download on the App Store