Μοναδικό Arteon από τη VW με επιρροές Hulk

Όσα διαβάσατε στον τίτλο δεν συνιστούν αποκύημα μυθοπλασίας. Η VW πράγματι ετοίμασε ένα μοναδικό Arteon, εργοστασιακά βελτιωμένο, αντλώντας έμπνευση από τον Hulk!

Το Arteon Big Sur Concept παίρνει το όνομά του από ένα διάσημο θέρετρο της Καλιφόρνια και είναι η τελευταία προσθήκη στη συλλογή Enthusiast Fleet της εταιρίας, που φιλοξενεί μοναδικές δημιουργίες βελτιωμένες από τους ανθρώπους της VW. Το «υπερηρωικό» Arteon, στην ουσία πρόκειται για ένα SEL Premium R-Line με 20άρες ζάντες TUF-R της Rotiform, χαμηλωμένη ανάρτηση κατά 3,8 εκατοστά και το χαρακτηριστικό πράσινο χρώμα, που προέρχεται από το κτηνώδες alter ego του Μπρους Μπάνερ. Νέο είναι και το αεροδυναμικό πακέτο, που αποτελείται από μεγαλύτερο splitter εμπρός, πλαϊνές ποδιές και αεροτομή στο χείλος της πόρτας του πορτμπαγκάζ.

Αδιαμφισβήτητος πρωταγωνιστής, βέβαια, δεν είναι άλλος από το χρώμα. Το οποίο δεν αποτελείται από βαφή, αλλά από μεμβράνες. Οι φανοποιοί της VW χρειάστηκε να βγάλουν όλα τα ανοιγόμενα πάνελ του αμαξώματος -πόρτες, καπό, πορτμπαγκάζ- για να τοποθετήσουν τέλεια τις μεμβράνες, σε μια διαδικασία που διήρκεσε 50 με 60 ώρες! Το τελικό αποτέλεσμα πάντως, μπορούμε να πούμε πως τους δικαιώνει. Επίσης, για όσους θέλουν να το κάνουν εντελώς «σαύρα», το coilover kit χαμηλώνει επιπλέον 2,5 εκατοστά! Με συνολικό κλείσιμο της απόστασης από το έδαφος στα 6,3 εκατοστά βέβαια, το πέρασμα από σαμάρια και λακκούβες θα είναι πρόκληση (χώρια που θα βρίσκουν οι τροχοί στους θόλους).

Στα μηχανικά μέρη, πέρα από την ανάρτηση και τα αναβαθμισμένα φρένα, κινητήρας και μετάδοση παραμένουν εργοστασιακά. Ο 2λιτρος TSI παράγει 272 ίππους στις 5.500-6.500 σ.α.λ. και 350 Nm στις 1.950-5.400 σ.α.λ., που καταλήγουν σε όλους τους τροχούς μέσω 8τάχυτου αυτόματου κιβωτίου και συστήματος τετρακίνησης 4MOTION. Τα 100 χλμ./ώρα από στάση έρχονται σε 5,7 δλ. και η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα, όμως αυτοκίνητο που θυμίζει «Εκδικητή» δεν θα πρέπει να χαλιναγωγείται.

Get it on Google Play Download on the App Store