«Μπαζούκα» Toyota GR Yaris 520+ ίππων! (+video)

Το Toyota GR Yaris έχει κερδίσει τις καρδιές όλων. Συμπεριλαμβανομένων των βελτιωτών, με την αγάπη που του δείχνουν να είναι ισάξια -αν όχι μεγαλύτερη- αυτής για τη Supra! To πορτοκαλί που βλέπουμε μάλιστα, πιθανότατα να ισοπεδώνει τις περισσότερες MK5 και πολλές MK4 που κυκλοφορούν, καθώς πρόκειται για το ισχυρότερο και ταχύτερο του πλανήτη!

Χώρα προέλευσης: Αυστραλία. Στην άλλη άκρη του κόσμου, η tuning σκηνή της χώρας δείχνει λατρεία για το ιαπωνικό hot hatch. Η εταιρία Motive Garage αποφάσισε να δημιουργήσει όχι άλλο ένα βελτιωμένο GR Yaris, αλλά το πιο δυνατό του πλανήτη. Η λίστα των μετατροπών περιλαμβάνει μεγαλύτερο τούρμπο της Goleby’s Parts, εγκέφαλο MoTec, μπεκ υψηλής παροχής, μεγαλύτερο intercooler από την Plazmaman, ολόσωμη εξάτμιση τιτανίου και νέα αντλία βενζίνης. Τα σωθικά του 1.600άρη τρικύλινδρου τούρμπο, ωστόσο, παραμένουν εργοστασιακά! Δείγμα του πόσο δεκτικός και ανθεκτικός στο «πείραγμα» είναι ο G16E-GTS.

Η δυναμομέτρηση του κινητήρα φανέρωσε 472,8 άλογα στους τροχούς, κάτι που ανάλογα το ποσοστό των απωλειών (10-15% συνήθως) διαμορφώνει την ισχύ του στροφάλου στα 520,8 – 543,8 άλογα! Οι αριθμοί αυτοί προκύπτουν με χρήση αιθανολής E85, ενώ οι βελτιώσεις επεκτείνονται ακόμα στην ανάρτηση, τους τροχούς και το αμάξωμα. Στο 400άρι πετυχαίνει χρόνους στην περιοχή των 11,7 δλ., όντας το πρώτο GR Yaris που το καταφέρνει! Επόμενος στόχος είναι τα 11,5 δλ. και απώτερος σκοπός, το κατέβασμα του χρόνου κάτω από 11 δλ.!

Get it on Google Play Download on the App Store