«Νίντζα» το GR Yaris στον τάρανδο (+video)

Το GR Yaris έχει αποδείξει την ταχύτητά του τόσο στην ευθεία, όσο και σε πίστα. Τώρα, ήρθε η ώρα να λάβει την «πιστοποίηση» και από το τεστ αποφυγής ταράνδου.

Το km77.com έβαλε το ιαπωνικό hot hatch στη στενωπό των τριών διαδρόμων, από την οποία το κορυφαίο Yaris βγήκε με άνεση. Εξοπλισμένο με το προαιρετικό Circuit Pack (σφυρήλατες ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών, σφιχτότερη ανάρτηση, διαφορικό Torsen και στον πίσω άξονα -πέραν του κεντρικού κανονικά- και ελαστικά Michelin Pilot Sports 4s), ολοκλήρωσε τη δοκιμασία απότομης αλλαγής λωρίδας στα 80 χλμ./ώρα. Θα μπορούσε και 1 χλμ./ώρα παραπάνω, αλλά η μικρή υποστροφή ι στην είσοδο του δεύτερου διαδρόμου χάλασε την τιμονιά για αυτή στον τρίτο, χτυπώντας τον πρώτο εσωτερικό κώνο.

Η επίδοση του Yaris το καθιστά αφεντικό των Toyota, καθώς είναι ταχύτερο κατά 3 χλμ./ώρα της Supra. Αξίζει, δε, να αναφερθεί πως τα περάσματα πραγματοποιήθηκαν με το σύστημα τετρακίνησης GR-Four ρυθμισμένο στο Normal, όπου η κατανομή της ισχύος είναι 60-40 μεταξύ εμπρός και πίσω άξονα. Στο Track mode η ροπή μοιράζεται 50-50, ενώ το 30-70 του Sport mode είναι για να προσφέρεις θέαμα. Θεωρητικά, το Track είναι αυτό που βελτιστοποιεί το κράτημα και τις αντιδράσεις του αυτοκινήτου. Και με το Normal πάντως, δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερα προβλήματα.

Get it on Google Play Download on the App Store