Νέα και κτηνώδης Alpina XB7 με 621 ίππους (+video)

Μέχρι -και αν- να παρουσιάσει η BMW την X7 M, αναλαμβάνουν η Alpina με την XB7. Την κτηνώδη εκδοχή αλλιώς, της X7 M50i. 

Εμφανισιακά, το βλέμμα κεντρίζουν αμέσως οι χαρακτηριστικές πολυάκτινες ζάντες αλουμινίου του Γερμανού βελτιωτή, σε διάσταση 23 ιντσών. Για αυτούς που θέλουν λίγο περισσότερο προφίλ στα ελαστικά Pirelli P Zero ALP, διατίθενται και στις 21 ίντσες. Η προέκταση στον εμπρός προφυλακτήρα, που φέρει το «Alpina», οι πλαϊνές ποδιές, ο διαφορετικός πίσω προφυλακτήρας με τον ψευδο-διαχύτη και τις τετραπλές απολήξεις της εξάτμισης, χαρίζουν δυναμική αύρα στο ήδη επιβλητικό παρουσιαστικό της βαυαρικής υπερταχείας.

Δείτε ακόμα: Η BMW X7 προκαλεί τα κουπέ της Toyota (+video)

Στο εσωτερικό, συναντάμε δερμάτινες επενδύσεις Merino ή Lavalina, νέο τιμόνι, σήματα της Alpina, κρυστάλλινο επιλογέα στο iDrive, φωτιζόμενο για αυτόν του αυτόματου κιβωτίου και επίσης φωτιζόμενα μαρσπιέ, εννοείται με το λογότυπο της εταιρίας. Επιπλέον, οι επενδύσεις στο ταμπλό και τις πόρτες είναι από ξύλο μυρτιάς, piano black βερνίκι ή walnut anthracite από ξύλο καρυδιάς

Κάτω από το καπό, που ενδιαφέρουν και περισσότερο, τα μαντάτα είναι λαμπρά. Ο twinturbo V8 των 4,4 λίτρων αποδίδει πλέον 621 ίππους (από 530 της X7 M50i) και 800 Nm ροπής (από 750 Nm), απόρροια των αναβαθμισμένων τούρμπο και intercooler, αλλά και της νέας ηλεκτρονικής μονάδας. Η κίνηση μεταδίδεται στους τέσσερις τροχούς μέσω του αυτόματου κιβωτίου 8 σχέσεων της ZF και το λογισμικό Alpina Switch-Tronic, για ταχύτερες αλλαγές, ενώ στον πίσω άξονα φροντίζει διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης.

Διαβάστε επίσης: Νέα ντίζελ BMW Alpina D3 S με 355 ίππους

Κατά συνέπεια, οι επιδόσεις μόνο SUV 2,5 τόνων δεν θυμίζουν. Τα 100 χλμ./ώρα από στάση έρχονται σε 4,2 δλ., κατεβάζοντας μισό δευτερόλεπτο τον χρόνο της M50i. H επιτάχυνση 0-200 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε μόλις 14,9 δλ. και η τελική ταχύτητα συνεχίζει να περιορίζεται ηλεκτρονικά, αλλά στα 290 χλμ./ώρα τώρα. Η Alpina ανακοινώνει μέση τιμή κατανάλωσης 12 λίτρων/100 χλμ. και εκπομπές CO2 στα 274 γρ./χλμ. Όπως και στα υπόλοιπα μοντέλα της, η Alpina έχει επέμβει και στην ενεργή αερανάρτηση της X7, χαμηλώνοντας την απόσταση από το έδαφος κατά 40 χλστ. και σφίγγοντας την απόσβεση.

 

Get it on Google Play Download on the App Store