Νόμος και τάξη με τη BMW i4 της AC Schnitzer

Οι Γερμανοί λατρεύουν τα βελτιωμένα αυτοκίνητα. Λατρεύουν επίσης την πειθαρχία και την τάξη. Πολύ συχνά, σε διάφορες κουλτούρες ανά τον κόσμο, το ένα αντικρούει το άλλο και προοιωνίζει παραβατικές συμπεριφορές. Όχι στην Deutschland, όμως, όπου η βελτίωση αποτελεί αντικείμενο κοινής ενασχόλησης μεταξύ ομοσπονδιακής κυβέρνησης και ανεξάρτητων φορέων, δημιουργώντας περιπολικά όπως η BMW i4 της AC Schnitzer.

Από το 2005 έχει συσταθεί το Tune it! Safe!, μια καμπάνια του γερμανικού Υπουργείου Μεταφορών και του VDAT (του ΣΕΑΑ της Γερμανίας, δηλαδή). Στόχος είναι η ενημέρωση του κοινού σχετικά με τα οφέλη της βελτίωσης και η προώθηση του υγιούς τρόπου σκέψης στο tuning, μακριά από έκνομες ενέργειες και αποκλίνουσες συμπεριφορές. Με δυο λόγια προάγει το σκεπτικό πως η βελτίωση αφορά την εξατομίκευση και την αύξηση των δυνατοτήτων ενός αυτοκινήτου, παρά τις κόντρες και τους συσχετισμούς με το «The Fast and The Furious». Το Tune it! Safe! λοιπόν κάθε χρόνο παρουσιάζει ένα βελτιωμένο μοντέλο με αστυνομική περιβολή, με την τιμή αυτή φέτος να ανήκει στην i4.

Το ηλεκτρικό σεντάν της βαυαρικής εταιρίας είναι ντυμένο στα παραδοσιακά χρώματά της γερμανικής αστυνομίας, διαθέτει το απαραίτητο σετ σειρήνας και φανού της Hella, εμπλουτίζεται με το αεροδυναμικό πακέτο του Γερμανού βελτιωτή, φοράει τις 20άρες ζάντες AC4 σε ελαστικά Hankook Ventus S1 Evo 3 και κάθεται 20-25 χλστ. χαμηλότερα, χάρη στη νέα ανάρτηση της AC Schnitzer. Από πλευράς ισχύος δεν ανακοινώνονται αλλαγές, αλλά ούτε και ποια έκδοση είναι. Κατά πάσα πιθανότητα, πάντως, μιλάμε για την eDrive 40i των 340 ίππων και 430 Nm.

Παρά την εντυπωσιακή εμφάνιση και τις πολύ καλές επιδόσεις (0-100 χλμ./ώρα σε 5,7 δλ., τελική ηλεκτρονικά περιοριζόμενη στα 190 χλμ./ώρα), που θα το καθιστούσαν βραχνά για τους παράνομους της Γερμανίας (πλην τελικής), η περιπολική i4 δεν διαθέτει υπηρεσιακό ρόλο παρά εκθεσιακό, καθώς για τους επόμενους 12 μήνες θα συμμετάσχει σε πολυάριθμες εκδηλώσεις και ημερίδες του Υπουργείου Μεταφορών και της Αστυνομίας.

Get it on Google Play Download on the App Store