Ο Σταλόνε της Ferrari με τα 830 άλογα

Τι σχέση μπορεί να έχει ο Σιλβέστερ Σταλόνε με τη Ferrari 812 GTS, πέραν της κοινής καταγωγής; Η Mansory δίνει μια πολύ διαφορετική απάντηση, όμοια με τις ιδιαίτερες δημιουργίες της.

Ο Γερμανός βελτιωτής, που είναι διαβόητος για τις -τουλάχιστον- αμφιλεγόμενες μετατροπές σε Ferrari, Lamborghini, Rolls-Royce κλπ, αποφάσισε να αναβαθμίσει την ανοιχτή 812. Εξωτερικά, η Mansory ακολούθησε την πάγια τακτική της τοποθετώντας ένα ανθρακονημάτινο body kit, αποτελούμενο από νέους προφυλακτήρες, αεροδυναμικά βοηθήματα (splitter-ακροπτερύγια μπροστά, πλαϊνές ποδιές και διαχύτη-αεροτομή πίσω) και μια τετράδα 22άρες ζάντες. Σε σχέση με το ιστορικό της εταιρίας, φτηνά τη γλίτωσε η GTS.

To εσωτερικό δεν μπορεί να πει το ίδιο, καθώς υπάρχουν επενδύσεις σε τόσο φανταχτερά χρώματα που «βγάζουν μάτι» από έξω. Παρόλα αυτά, ούτε η καμπίνα επιβατών είναι αυτή που κεντρίζει το περισσότερο ενδιαφέρον.

Θα μπορούσε να είναι ο κινητήρας, που εδώ διαθέτει αναβαθμισμένη εξάτμιση και ECU. Ο ατμοσφαιρικός V12 των 6.5 λίτρων κερδίζει 30 ίππους και 23 Nm, φτάνοντας συνολικά τα 830 άλογα και 740 Nm. Οι επιδόσεις εμφανίζονται κι αυτές καλύτερες, με τα 100 χλμ./ώρα από στάση να έρχονται σε 2,8 δλ. και την τελική να ξεπερνά τα 340 χλμ./ώρα (344). Ωστόσο, ούτε η ρώμη του F140 μήτε οι αριθμοί βρίσκονται στον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Το προνόμιο αυτό ανήκε στην ονομασία του αυτοκινήτου. Mansory Stallone GTS λέγεται, με διάχυτες τις επιρροές από τον άνθρωπο που δημιούργησε τους Ρόκι και Ράμπο. Φυσικά «stallone» στα ιταλικά σημαίνει «επιβήτορας», για αυτό και οι Γερμανοί δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα πνευματικής ιδιοκτησίας από τον 75χρονο ηθοποιό. Αλλά ακούγοντας τη λέξη, πού πηγαίνει κατευθείαν το μυαλό;

Get it on Google Play Download on the App Store