Οικογενειάρχης «κίλερ» Mitsubishi Evo Wagon με 917 ίππους τροχό! (+video)

Τα Mitsubishi Evo είναι συνυφασμένα με τους αγώνες ράλλυ, τις βελτιώσεις και τις κόντρες με τα Subaru Impreza STI, αλλά κάποια μπορούν να εκτελέσουν και καθήκοντα οικογενειακού αυτοκινήτου. Το πολύ σπάνιο Wagon, για παράδειγμα, που κάλλιστα συνδυάζει γκάζι dragster με χώρους επαρκέστατους για τον μέσο «πάτερ φαμίλια».

Ο Jeff Steelflex έχει ένα από τα ελάχιστα Evo IX Wagon στην Αμερική, και με διαφορά το ισχυρότερο που κυκλοφορεί εκεί – ενδεχομένως και στον κόσμο όλο. Το κατάμαυρο estate έχει αναβαθμιστεί εκ βάθρων, με τον 4G63 να αριθμεί πλέον 2.2 λίτρα (από 2.0) και να διαθέτει αλλαγμένα κινούμενα μέρη, αναβαθμισμένο σύστημα ψύξης και καυσίμου, καθώς επίσης και μια τεράστια τουρμπίνα. Αλλαγές που έχουν εκτινάξει την απόδοση του στροφάλου πάνω από τους 1.000 ίππους, δεδομένου πως το αυτοκίνητο έχει δυναμομετρηθεί με 917 άλογα στους τροχούς!

Η κίνηση δεν θα μπορούσε παρά να μεταφέρεται σε όλους τους τροχούς, όμως πλέον το έργο αυτό επιτελείται από αγωνιστικό 6άρι σειριακό κιβώτιο (αντί 5τάχυτου χειροκίνητου). Αγωνιστικών προδιαγραφών είναι οι αναρτήσεις, όπως και τα διαφορικά, ενώ δεν χρειάζεται να αναφέρουμε τα «μπαλόνια» της Hoosier στις τέσσερις άκρες του οικογενειακού, αλλά γεμάτο ανθρακονήματα (εμπρός φτερά-καπό-splitter και αεροτομή), αμαξώματος. Το 9άρι Wagon είναι ξεκάθαρα στημένο με προσανατολισμό στους αγώνες dragster, δίχως όμως να παραλείπει τα οικογενειακά του καθήκοντα. Ο Jeff το χρησιμοποιεί σχεδόν καθημερινά, αξιοποιώντας στο έπακρο το χώρο αποσκευών των 530 λίτρων. Και στο μεσοδιάστημα, τρομάζει τους πάντες στο πέρασμά του.

Get it on Google Play Download on the App Store