Mitsubishi Evo IX πυρπολεί τα ελαστικά του (+video)

Δεν χρειάζονται ιδιαίτερες περιγραφές για τα ανδραγαθήματα των Mitsubishi Evo. 10 γενιές (9 ως Lancer, η 10η σκέτο «Evo») τετρακίνητης μαγείας σε ευθείες και, κυρίως, στροφές. Το Evo 9 ήταν το τελευταίο που έφερε το όνομα «Lancer», αν και πολλοί το αναγάγουν ως το τελευταίο πραγματικό Evo. Περιγραφή που, σε μεγάλο βαθμό, πηγάζει από πλάνα όπως αυτά που θα απολαύσουμε.

Το 9άρι θυμίζει σε πολλά το αμίμητο Evo 6: απόλυτο setup, ανόθευτη αίσθηση, ασύγκριτη σύνδεση με τον οδηγό, βελτιωσιμότητα και ένας πίσω άξονας «λουκούμι» για κάψιμο ελαστικών. Το Active Yaw Control μπορεί να θεωρηθεί (σε μια αφηρημένη και ελαφρώς καταχρηστική έννοια) ως ένα από τα πρώτα drift modes, καθώς η λειτουργία του βασιζόταν στην περιστροφή της ουράς. Ο εξωτερικός τροχός λάμβανε περισσότερη ισχύ προκειμένου να «γυρίσει» το αυτοκίνητο, ώστε να προλάβει ή διορθώσει τυχόν υποστροφή και να απογειώσει την ευελιξία στις αλλαγές κατεύθυνσης.

Πρωταρχικός σκοπός, δηλαδή, ήταν η μεταφορά εικόνων από τις ειδικές του WRC, με το τετράθυρο Mitsubishi να πλασάρεται από στροφή σε στροφή. Η έφεση στις πλαγιολισθήσεις και η κάπνα από τα ελαστικά, δυο πολύ ευπρόσδεκτες παρενέργειες. Η κινητικότητα αυτή του πίσω μέρους έκανε το Evo IX ένα από τα πιο «tail happy» τετρακίνητα όλων των εποχών, προσφέροντας non stop θέαμα όταν βρίσκεται στα κατάλληλα χέρια. Ο οδηγός του λευκού που θα θαυμάσουμε, σίγουρα διαθέτει ένα ιδιαίτερο ικανό ζευγάρι. Ακόμα κι όταν η ολίσθηση πάει να περιοριστεί, κάνει ένα «τσακ» στο χειρόφρενο και σώζει την κατάσταση. Φυσικά, τα σκανδιναβικά φλικ δεν θα μπορούσαν να λείπουν από το ρεπερτόριο.

Get it on Google Play Download on the App Store