«Όρθια» Lamborghini Huracan 1.800 ίππων (+video)

Οι βελτιωμένες Lamborghini δεν είναι σπάνιο φαινόμενο. Ειδικά ο V10 FSI των Gallardo και τώρα Huracan, έχει αποδείξει πολλάκις πως είναι ιδιαίτερα φιλικός με την προσθήκη διπλών τούρμπο και τον υπερδιπλασιασμό της απόδοσης. Ή ακόμα και τον τριπλασιασμό.

Δείτε ακόμα: Lamborghini-«δαίμονας» πιάνει 413 χλμ./ώρα σε 800 μέτρα! (+video)

Η Huracan με την οποία θα καταπιαστούμε, είναι προϊόν της AMS Performance. Ενός βελτιωτή παγκοσμίως γνωστού για τα Nissan GT-R των 2 και 3.000 ίππων που προετοιμάζει και καταρρίπτουν ρεκόρ σε αγώνες dragster. Από τα χέρια τέτοιων μαστόρων, δεν θα μπορούσε να μην βγει μια εξωφρενικά γρήγορη Lamborghini. Η κλασική συνταγή των 2 τούρμπο και των αλλαγμένων σωθικών, εδώ σε εκτέλεση 1.800 ίππων και επιδόσεων της τάξης των 7 κάτι δευτερολέπτων για την κάλυψη των 400 μέτρων από στάση. Ο τρόπος που τα καταφέρνει ο μεταλλαγμένος «Ταύρος» είναι το ζήτημα.

Δείτε επίσης: Σούζες με διτούρμπινο Audi R8 3.000 ίππων (+video)

Το αυτοκίνητο τινάζεται στην εκκίνηση, σηκώνοντας το εμπρός μέρος στον αέρα. Και μάλιστα όχι για λίγο, όπως αρχικά συμβαίνει στην εκκίνηση, αλλά σχεδόν στο 1 μέτρο! Η αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά με τη διπλή σούζα ποσώς επηρεάζει τον οδηγό, που κρατάει συνεχώς το γκάζι πατημένο μέχρι που αφήνει, όταν βλέπει πως η κόντρα χάθηκε, για να προστατεύσει τον κινητήρα. Όταν η Huracan καταφέρνει να κρατήσει τα μούτρα της υπό έλεγχο, γράφει χρόνους στα 7,6-7,7 δλ. για το 400άρι. Αλλά ακόμα και αυτές οι επιδόσεις, έρχονται μετά από αρκετό σπινάρισμα.

Get it on Google Play Download on the App Store