Σούζες με διτούρμπινο Audi R8 3.000 ίππων (+video)

Ένα τερατώδες Audi R8 3.000 ίππων είναι ο νέος κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ στο 0-400 μέτρα για τα δεδομένα του μοντέλου, καθώς πέτυχε χρόνο 7,695 δλ. και ταχύτητα εξόδου 316,65 χλμ./ώρα!

Δείτε ακόμα: Τρομακτική επιτάχυνση με BMW M5 1.000 ίππων!

Ο κίτρινος πύραυλος εδάφους-εδάφους προέρχεται από την Underground Racing, που είναι γνωστή για ανάλογες παρανοϊκές δημιουργίες Lamborghini (ιδίως Gallardo). Δυο μεγάλα τούρμπο, ενισχυμένα κινούμενα μέρη σε κινητήρα και 7άρι S tronic, εγκέφαλος JRR M1 MoTec αλλά και αγωνιστικό καύσιμο μεταξύ άλλων, έχουν πενταπλασιάσει την εργοστασιακή ισχύ του 5.2 V10 FSI. Και μάλιστα, μιλάμε για μέτρηση στους τροχούς. Κάτι που σημαίνει πως στο στρόφαλο, το αυτοκίνητο δεν αποκλείεται να ξεπερνά τα 3.500 άλογα!

Δείτε επίσης: RS 3 716 ίππων «κολλάει» στην 911 Turbo S (+video)

Εξυπακούεται πως για να μεταφραστεί σε αποτέλεσμα η πλημμυρίδα ισχύος, θα πρέπει να περνάει στο οδόστρωμα. Για αυτό φροντίζουν ειδικά εξελιγμένα για dragster ελαστικά, που παρέχουν τόση πρόσφυση ώστε το εμπρός μέρος του R8 σηκώνεται στις εκκινήσεις, ελέω γαντζώματος του πίσω! Γερμανική παραλλαγή, σε ρεαλιστικά πλαίσια, της αξέχαστης σούζας του Dodge Charger από το «The Fast and the Furious».

Αξίζει να σημειωθεί πως το εν λόγω R8 δεν έχει γραμμάριο λιγότερο από το κανονικό, ου μη είναι και βαρύτερο λόγω της προσθήκης εξαρτημάτων. Αν υποστεί δίαιτα, τότε υπολογίζεται πως μπορεί να κατέβει ακόμα και στην περιοχή των 7 δλ., ενδεχομένως κάτω και από αυτή!

Δείτε επίσης: «Θερίζει» η Mercedes-AMG GT Black Series (+video)

Get it on Google Play Download on the App Store