«Θερίζει» η Mercedes-AMG GT Black Series (+video)

Η κορωνίδα των Mercedes-AMG είναι ό,τι ισχυρότερο και ταχύτερο κυκλοφορεί με σήμα το «Αστέρι», μέχρι να λανσαριστεί το Project: ONE. Είτε μιλάμε για ευθεία, είτε -πολύ περισσότερο- στις απαιτητικές στροφές μιας πίστας. Ας ρίξουμε μια ματιά σε αυτή του Hockenheim.

Δείτε ακόμα: Η Mercedes-AMG Project ONE προκαλεί δέος (+video)

Το Sport Auto και ο φημισμένος δοκιμαστής Christian Gebhardt επισκέφτηκαν το γερμανικό σιρκουί, μετά της Black Series, και έκαναν τα χρονόμετρα να «αναστενάξουν». Τα ρυθμιζόμενα αεροδυναμικά βοηθήματα (ηλεκτρονικά η θεόρατη πτέρυγα), η ενεργή ανάρτηση AMG Ride Control, τα ελαστικά Michelin Pilot Sport Cup 2 R διαστάσεων 285/35/19 εμπρός και 335/30/20 πίσω, οι ενισχύσεις στο πλαίσιο, η γενικότερη φιλοσοφία κατασκευής με γνώμονα την αγωνιστική GT 3 και, φυσικά, οι 730 ίπποι και τα 800 Nm του 4λιτρου twinturbo V8, μετατρέπουν το γερμανικό supercar σε δυνάστη εντός πίστας.

Διαβάστε επίσης: H ασύλληπτη τιμή της Mercedes-AMG GT Black Series

Η Mercedes δηλώνει πως η παραγωγή κάθετης δύναμης βρίσκεται «πολύ πάνω από 400 τα κιλά», κάτι που σε συνδυασμό με το υπόλοιπο σύνολο μεταφράζονται σε ασύλληπτη ταχύτητα εντός των καμπών και τρομακτική δύναμη φρεναρίσματος. Είναι χαρακτηριστικό πως η Black Series «τραβάει» σταθερά 1,3-1,4 G στις δυνατές καμπές, ενώ στιγμιαία την βλέπουμε να φτάνει μέχρι τα 1,6! Ο χρόνος των 1.43.3 την καθιστά σχεδόν 5 δλ. ταχύτερη από την AMG GT R Pro, κοντά στα 3 δλ. από την Ferrari 488 Pista (1.45.9) 2,2 δλ. από τη McLaren 720S (1.45.5) και 2 δέκατα (1.43.5) από την παντοδύναμη Porsche 911 GT2 RS MR, που είναι το ταχύτερο αυτοκίνητο παραγωγής στο Nurburgring. Για την ακρίβεια, η αγωνιστικής φιλοσοφίας Mercedes-AMG GT βρίσκεται πίσω μόνο από την McLaren Senna, που έχει σημειώσει χρόνο 1.40.79 στο Hockenheim (όλοι οι χρόνοι με τον ίδιο οδηγό).

Δείτε ακόμα: Η τρομακτική ορμή της Mercedes-AMG GT Black Series

Get it on Google Play Download on the App Store