Παγκόσμιο ρεκόρ στο 400άρι από GR Yaris 520HP (+video)

Το Toyota GR Yaris έχει κερδίσει τις καρδιές όλων. Συμπεριλαμβανομένων των βελτιωτών, με την αγάπη που του δείχνουν να είναι ισάξια -αν όχι μεγαλύτερη- αυτής για τη Supra! Το ταχύτερο του πλανήτη στο 400άρι πλέον είναι το μπλε που θα παρακολουθήσουμε, το οποίο λίγο έλειψε να κατέβει από τα 11 δλ. στο 0-400 μέτρα!

Προετοιμασίας EKanoo Racing, το ιαπωνικό hot hatch διαθέτει στο οπλοστάσιο μεγαλύτερο τούρμπο και intercooler, μπεκ υψηλής παροχής, σύστημα εξαγωγής τιτανίου, νέα αντλία βενζίνης, διαφορετική πολλαπλή εισαγωγής και νέο εγκέφαλο. Μετατροπές που εκτινάσσουν την απόδοση του 1.600άρη τρικύλινδρου στα 520 άλογα από τα 261 του εργοστασιακού! Αλλαγές υπάρχουν και σε ανάρτηση-τροχούς, με coilover kit φαρδύτερα ελαστικά, προκειμένου το επιπέδου supercar πια GR Yaris να μπορεί και να στρίβει. Πρωταρχικός στόχος του βελτιωτή από το Μπαχρέιν βέβαια, δεν ήταν άλλος από τις επιδόσεις στην ευθεία. Τομέας όπου τα κατάφεραν σεμιναριακά.

Το μπλε Toyota έκανε μόλις τρεις προσπάθειες στο dragstrip, με 10 λεπτά ενδιάμεσων διαλειμμάτων. Τα λάστιχα μπορεί να είναι φαρδύτερα από τα 225 χλστ. των εργοστασιακών, ωστόσο παραμένουν street legal. Το γεγονός αυτό ουδόλως εμπόδισε το καταιγιστικό GR Yaris από το να γράψει χρόνο 11,02 δλ. με ταχύτητα εξόδου 209 χλμ./ώρα στο καλύτερό του πέρασμα, σημειώνοντας παγκόσμιο ρεκόρ για τα δεδομένα του μοντέλου! Το ταχύτερο Yaris στον πλανήτη μάλιστα πέτυχε την εν λόγω επίδοση με αρκετό πατινάρισμα στην εκκίνηση, οπότε υπάρχουν ακόμα αρκετά περιθώρια βελτίωσης. Αυτό, συν μια τετράδα από drag radials ή σλικ ελαστικά (έρχεται τον επόμενο μήνα ανάλογη προσπάθεια), θα μπορούσαν να κατεβάσουν το χρόνο για το 0-400 μέτρα αρκετά κάτω από τα 11 δλ. – στόχος που αποτελεί την επόμενη στάση για την υπερταχεία της EKanoo Racing.

Get it on Google Play Download on the App Store