Πισωκίνητη Toyota Corolla Turbo «φτερνίζεται» (+video)

Το Toyota Corolla KE70 είναι ένα αυτοκίνητο το οποίο μεσουράνησε στα μέσα της δεκαετίας του ’80 και ειδικά στη χώρα μας αποτέλεσε ένα άκρως επιτυχημένο εμπορικά αυτοκίνητο, το οποίο ακόμη και σήμερα μπορεί να το συναντήσουμε στους ελληνικούς δρόμους.

Δείτε ακόμα: Αυτό είναι το πολυαναμενόμενο Toyota Yaris GR!

Πλέον, 30 χρόνια μετά, για πολλούς το πισωκίνητο ιαπωνικό σεντάν αποτελεί το ιδανικό project car, από το οποίο ξεκινούν το χτίσιμο ενός βελτιωμένου αυτοκίνητου. Εργοστασιακά, το ισχυρότερο μοτέρ που μπήκε στο μηχανοστάσιο του KE70 ήταν ο 1.600άρης 2T-GEU των 115 ίππων στις 6.200 σ.α.λ. Φυσικά, όταν μιλάμε για Toyota -και δη, παλιό- το βελτιωτικό πάρτι που μπορεί να στηθεί κάτω από το καπό ξεπερνά κάθε έννοια εργοστασιακής απόδοσης.

Στην προκειμένη, ο 8βάλβιδος 2T-GEU αντικαταστάθηκε από τον 20βάλβιδο 4A-GE. Ένα μοτέρ που εξελίχθηκε σε συνεργασία με την Yamaha, κάτι που αποτυπώνεται στην κεφαλή και τις 5 βαλβίδες ανά κύλινδρο. Σε εργοστασιακή μορφή, ο εξαιρετικός 1.600άρης ατμοσφαιρικός κινητήρας αποδίδει 155 άλογα στις 7.400 σ.α.λ. και 162 Nm ροπής στις 5.200 σ.α.λ. Στο κόκκινο KE70 που θα παρακολουθήσουμε ευθύς αμέσως, έχουν προστεθεί τουρμπίνα και όλα τα παρελκόμενα ανεβάζοντας την ισχύ στα 190 άλογα και τα 400 Nm ροπής. Το βελτιωμένο Corolla μας έρχεται από την Αυστραλία, εξ ου και η μέτρηση της δύναμης σε kW αντί ίππων.

Διαβάστε επίσης: Toyota Hilux 2.4D-4D στα 185 άλογα από 150

Όποιο κι αν είναι το μετρικό σύστημα, ο ήχος του πουσαρισμένου 20βάλβιδου δεν χρειάζεται μετάφραση, ούτε μετατροπή.

Get it on Google Play Download on the App Store