Πυραυλοκίνητη Brabus GLE 900HP και 0-100 σε 3,2 δλ.!

Η Brabus δίνει για άλλη μια φορά «ρέστα», μετατρέποντας την ήδη ταχύτατη Mercedes-AMG GLE 63 S Coupe σε ένα πυραυλοκίνητο SUV 900 ίππων και 1.050 Nm ροπής, που επιταχύνει στα 100 χλμ./ώρα από στάση εντός 3,2 δλ.!

Η Rocket 900 Edition ξεκαθαρίζει μονομιάς το ποιόν της χάρις στο αεροδυναμικό πακέτο, τη νέα μάσκα, το χαρακτηριστικό χρώμα και φυσικά τις 24άρες ζάντες. Splitter, ακροπτερύγια, ενθέσεις στα φτερά, sideskirts, διαχύτης, αεροτομή και καλύμματα τροχών κατασκευάζονται από ανθρακονήματα, όπως και αρκετά από τα τμήματα της καμπίνας. Εκεί όπου το εξωτικό υλικό συνδυάζεται με δέρμα και suede, μαζί με γενναίες δόσεις βουρτσισμένου αλουμινίου και κόκκινου χρώματος.

Κάτω από το καπό είναι που γίνεται ο χαμός, ο ίδιος. Ο 4λιτρος V8 twinturbo έχει υπερκυβιστεί στα 4.5 λίτρα, υπερσυμπιεζόμενος από δυο μεγαλύτερες custom τουρμπίνες της Brabus. Μαζί τους, μεγαλύτερα intercooler, νέα ψυγεία λαδιού και ανθρακονημάτινη πολλαπλή εισαγωγής, μετά δυο έξτρα ram air εκατέρωθεν της μάσκας για την ψύξη του μοτέρ. Η εξάτμιση είναι επίσης νέα και τιτανίου, ενώ δεν θα μπορούσε να λείπει η νέα ηλεκτρονική μονάδα διαχείρισης όλων των ανωτέρω. Το τελικό αποτέλεσμα είναι ένα συγκλονιστικό νούμερο 900 ίππων και 1.250 Nm ροπής, τα οποία περιορίζονται ηλεκτρονικά στα 1.054, προκειμένου να μην υπάρχουν ζητήματα με τη μετάδοση. Μιλάμε, δηλαδή, για αύξηση 261 ίππων και 250 Nm (150 με τον περιοριστή) σε σχέση με την GLE 63 S 4MATIC.

Αντίστοιχα «εκτιναγμένες» είναι και οι επιδόσεις. Παρά τους 2+τόνους βάρους, η SUV Rocket (γιατί υπάρχει και η σεντάν-κουπέ, με τη μορφή της ανάλογης μετάλλαξης στην GT 63 S) επιταχύνει στα πρώτα 100 χλμ./ώρα μέσα σε 3,2 δλ. και φτάνει μέχρι τα 330 χλμ./ώρα, όπου περιορίζεται ηλεκτρονικά. Σύγκριση με την εργοστασιακή GLE 63 S δεν τίθεται (3,8 δλ, και 280 χλμ./ώρα αντίστοιχα), οπότε πάμε στο προκείμενο: τι γίνεται σε σχέση με την Lamborghini Urus, που αυτή τη στιγμή είναι το ταχύτερο μοντέλο της κατηγορίας; Με μια λέξη: πάρτι.

Η 900άρα GLE της Brabus είναι 0,4 δλ. ταχύτερη στο 0-100 χλμ./ώρα και ξεπερνά κατά 25 χλμ./ώρα (3,6 δλ. και 305 χλμ./ώρα αντίστοιχα), κάτι που αυτομάτως την καθιστά ως το ταχύτερο SUV παραγωγής όλων των εποχών!

Get it on Google Play Download on the App Store