Τέρας Brabus Rocket με 900 ίππους και 1.250 Nm!

Η Brabus για άλλη μια φορά έκανε το θαύμα της, μεταμορφώνοντας ένα ήδη πανίσχυρο μοντέλο της Mercedes σε κανονικό τέρας δύναμης. Στην προκειμένη, η AMG GT63 S μετατρέπεται σε πύραυλο.

Η Rocket 900 ξεκαθαρίζει μονομιάς το ποιόν της, χάρις στα φουσκωμένα φτερά (78 χλστ. φαρδύτερη από το εργοστασιακό μοντέλο), τις ιδιαίτερες ζάντες των 21 ιντσών εμπρός-22 πίσω με ενσωματωμένους αεροδυναμικούς δίσκους, το έντονο αεροδυναμικό πακέτο (splitter εμπρός, αεροτομή και διαχύτης πίσω), τη χαμηλωμένη απόσταση από το έδαφος κατά 25 χλστ. και τη νέα μάσκα, με το σήμα και τα χρώματα της Brabus. Όλα τα αεροδυναμικά εξαρτήματα, συμπεριλαμβανομένων των καλυμμάτων στους τροχούς, είναι κατασκευασμένα από ανθρακονήματα.

Δείτε ακόμα: «Θερίζει» η Mercedes-AMG GT Black Series (+video)

Το ίδιο υλικό, σε συνδυασμό με δέρμα και suede απαντάται στις επιφάνειες και επενδύσεις του εσωτερικού, μαζί με ενθέσεις βουρτσισμένου αλουμινίου. Τα μεγάλα νέα πάντως, αφορούν τα δρώμενα υπό του καπό.

Ο 4λιτρος V8 twinturbo έχει υπερκυβιστεί στα 4.5 λίτρα, υπερσυμπιεζόμενος από δυο μεγαλύτερες custom τουρμπίνες της Brabus. Μαζί τους, μεγαλύτερα intercooler, νέα ψυγεία λαδιού και ανθρακονημάτινη πολλαπλή εισαγωγής, μετά δυο έξτρα ram air εκατέρωθεν της μάσκας για την ψύξη του μοτέρ. Η εξάτμιση είναι επίσης νέα και τιτανίου, ενώ δεν θα μπορούσε να λείπει η νέα ηλεκτρονική μονάδα διαχείρισης όλων των ανωτέρω. Το τελικό αποτέλεσμα είναι ένα συγκλονιστικό νούμερο 900 ίππων και 1.250 Nm ροπής, τα οποία περιορίζονται ηλεκτρονικά στα 1.054, προκειμένου να μην υπάρχουν ζητήματα με τη μετάδοση. Μιλάμε, δηλαδή, για αύξηση 261 ίππων και 250 Nm (150 με τον περιοριστή) σε σχέση με την GT63 S 4MATIC.

Διαβάστε επίσης: Η Brabus βελτιώνει κινεζικό αυτοκίνητο!

Αντίστοιχα «εκτιναγμένες» είναι και οι επιδόσεις. Παρά το βάρος των σχεδόν 2 τόνων, η Rocket επιταχύνει στα 100 χλμ./ώρα από στάση μέσα σε 2,8 δλ., στα 200 χλμ./ώρα σε 9,7 δλ., στα 300 χλμ./ώρα σε 23,9 δλ. και η τελική περιορίζεται –ελέω προστασίας των ελαστικών- στα 330 χλμ./ώρα.

Μόλις 10 GT 63 S θα μεταμορφωθούν σε Rocket 900, με την τιμή για τη Stealth Grey των φωτογραφιών να διαμορφώνεται στις 435.800 ευρώ.

Δείτε ακόμα: Πόσο κάνει μια Brabus 800 – Mercedes-AMG GT 63;

Get it on Google Play Download on the App Store