Πόσο κάνει μια Brabus 800 – Mercedes-AMG GT 63;

Στο άκουσμα και μόνο των λέξεων «AMG» και «Brabus» έρχονται αμέσως στο νου εικόνες πανίσχυρων αυτοκινήτων με πάρα πολλά άλογα και ροπή να ξεχειλίζει από τους κινητήρες. Συνειρμικά γίνεται ταύτιση με έντονα σπορ χαρακτηριστικά σε εμφάνιση και οδική συμπεριφορά, αλλά και με ποσά πολλών χιλιάδων ευρώ για αγορά ενός τέτοιου μοντέλου.

Δείτε ακόμα: Mercedes-AMG A45 κατασχέθηκε 1 ώρα μετά την αγορά

Από τα πιο εντυπωσιακά αυτοκίνητα της Mercedes-AMG, το οποίο έχει «απογειώσει» η Brabus, είναι και η Mercedes-AMG GT 63 S 4MATIC+ 4-Door Coupe. Από το εργοστάσιο εφοδιάζεται με ένα 4.8 λτ. V8 μηχανικό σύνολο απόδοσης 639 ίππων και 900 Nm ροπής. Με την τετρακίνηση και το 9τάχυτο κιβώτιο AMG Speedshift MCT 9G, η επιτάχυνση των 0-100 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε 3,2 δλ. και η τελική ταχύτητα φτάνει τα 315 χλμ./ώρα.

Δείτε ακόμα: «Πετάει» η Mercedes-AMG CLA 45 S 4Matic+! (+video)

Επειδή όμως κάποιοι θελήσουν ακόμα περισσότερη δύναμη, τότε ο γερμανικός οίκος βελτιώσεων δίνει την λύση. Κατόπιν αναβαθμίσεων, η απόδοση φτάνει τους 800 ίππους και τα 1.000 Nm ροπής (ηλεκτρονικά περιορισμένη). Ο χρόνος στο 0-100 χλμ./ώρα πέφτει στα 2,9 δλ., ενώ η τελική ταχύτητα παραμένει ίδια. Οι βελτιώσεις περιλαμβάνουν ακόμη νέο σύστημα εξάτμισης με απολήξεις 84 χλστ., ζάντες αλουμινίου 21 ιντσών με ελαστικά 275/35 εμπρός και 22 ιντσών πίσω με ελαστικά 335/25 και πολλά διακοσμητικά και αεροδυναμικά βοηθήματα από ανθρακόνημα.

Δείτε ακόμα: Βροντερό και μοναδικό Toyota Hilux AMG! (+videos)

Στο επίσης άκρως εντυπωσιακό εσωτερικό όπου κάθε επιφάνεια είναι καλυμμένη με δέρμα, διακρίνονται λεπτομέρειες σε κίτρινη απόχρωση. Όσο για τον εξοπλισμό δεν χρειάζεται να κάνουμε ανάλυση, αφού αγγίζει την υπερβολή.

Για όλα αυτά λοιπόν, η εκθαμβωτική Brabus 800 – Mercedes-AMG GT 63 που βλέπετε κοστίζει χωρίς φόρους 245.033 ευρώ.

Get it on Google Play Download on the App Store